De krant, welke op 1 september uitkomt, betreft een maandelijkse uitgave met daarin het vrijwel complete kunst- en cultuuraanbod in Zutphen en Warnsveld. Naast een agenda met activiteiten, variërend van tentoonstellingen tot lezingen, bevat de krant achtergrond- en nieuwsartikelen.

Vanaf 1 september is de eerste editie verkrijgbaar bij het VVV Zutphen en bij verschillende culturele organisaties. De Cultuurkrant Zutphen is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Zutphen Promotie, het Cultuur Historisch Platform Zutphen, Zudocku en gemeente Zutphen.

In één oogopslag
Wethouder Mathijs ten Broeke: “Wie deze krant openslaat ziet in een oogopslag hoe Zutphen bruist van de kunst en cultuur. Het laat zien hoe ongelofelijk veel er gebeurt in Zutphen én hoe divers de activiteiten zijn. De krant is een aanwinst en ik hoop dat het onze eigen inwoners en mensen van buiten Zutphen verleidt om te genieten van het cultuuraanbod.”

Samenwerken aan cultuur
Al enkele jaren geleden spraken verschillende culturele organisaties de wens uit om gezamenlijk een krant uit te brengen met daarin het Zutphense kunstaanbod. Begin 2017 hebben Stichting Zutphen Promotie, het Cultuur Historisch Platform Zutphen, Zudocku (Zutphens Directie Overleg Cultuur en Kunst) en de gemeente Zutphen de handen ineengeslagen om tot deze eerste editie te komen. Vervolgens hebben diverse culturele organisaties content aangeleverd voor de krant. Ook zijn in deze eerste editie speciale bijdragen te vinden van schrijver Bas Steman en fotograaf Erik Christenhusz. De krant is vormgegeven door Marc Weikamp in samenwerking met Wouter Hooijmans.

De Cultuurkrant is vanaf 1 september verkrijgbaar, onder andere bij:

VVV Zutphen, Houtmarkt 75
Luxor Filmtheater, Houtmarkt 64
Musea Zutphen, ’s-Gravenhof 4
Walburgiskerk, Kerkhof 3
Theater Hanzehof, Coehoornsingel 1
Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2

%d bloggers liken dit: