World Press Photo Zutphen

9-7 tot 1-8 2021 – World Press Photo in Zutphen gaat door deze zomer! Hoewel het na zes jaar inmiddels een vanzelfsprekendheid lijkt dat de internationale fototentoonstelling elke zomer in Zutphen te zien is, was het nu toch spannend door de aanhoudende pandemie. Gelukkig is nu de kogel door de kerk: van 9 juli tot en met 1 augustus is de expositie te zien in de Walburgiskerk.

In de kerk zullen weer indrukwekkende foto’s te zien zijn. Een internationale jury koos de winnaars in de acht categorieën van deze 64e editie van de jaarlijkse wedstrijd. Overall winnaar is de foto The first embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen. “Hij is geen onbekende van ons, want in 2015 won hij ook al de World Press Photo met zijn foto van Jon en Alex. Mads Nissen kwam toen zelfs naar Zutphen om over zijn werk te vertellen”, brengt bestuurslid Patrick Van Gemert graag in herinnering.

Deze en alle andere winnende foto’s in alle categorieën, zowel enkelbeeld als series, zijn vanaf 9 juli in Zutphen te zien. Wie de tentoonstelling wil bezoeken, kan binnenkort reserveren op de website www.worldpressphotoinzutphen.nl voor een tijdsslot. De tickets kosten 5 euro per persoon.

foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Reacties zijn gesloten.