Weer volop voorleesactiviteiten bij de Bibliotheek

Goed nieuws voor alle ouders en kinderen vanuit alle vestigingen van Graafschap bibliotheken! De voorleesactiviteiten gaan weer van start. Wist je dat de basis voor lezen en leesplezier al in de eerste levensjaren wordt gelegd? Kinderen die de taal goed begrijpen hebben daar hun hele leven profijt van.

Welkom bij het voorlezen in Lochem, Gorssel, Warnsveld en Zutphen
Bij alle vestigingen zijn ouders met (jonge) kinderen van harte welkom bij een van de (gratis) voorleesactiviteiten. Zo is er bijvoorbeeld ‘Boekjes en Babbels.’ Een gezellig voorlees-, speel- en muziekuurtje voor ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar. Een uurtje samen lezen, zingen en spelen. Ook is er tijd om vragen te stellen en je krijgt nuttige voorleestips. Bij wijkcentrum Waterkracht in Zutphen kunnen ouders en kinderen gewoon binnenlopen bij Boekenpret. Laagdrempelig samen lezen en muziek maken. Uiteraard zijn opa’s en oma’s ook van harte welkom met hun kleinkinderen bij alle voorleesactiviteiten. Op de website www.graafschapbibliotheken.nl kun je op de Activiteitenagenda terugvinden waar en wanneer de voorleesactiviteiten zijn. Je ziet hier ook de andere evenementen van de Bibliotheek.

Belang van voorlezen
Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, blijken gemotiveerd om te leren lezen. Ze zijn ook taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die thuis niet of heel weinig zijn voorgelezen. Daarom is aandacht voor boeken en voorlezen van groot belang. Ben je op zoek naar nuttige tips over voorlezen? Of wil je graag weten welk boek voor jouw kind geschikt is? Kom dan naar de Bibliotheek! Er is altijd wel iemand aanwezig die jou kan helpen. Welkom bij de Bibliotheek.

Reacties zijn gesloten.