Vrijwilligers gevraagd

Het Geelvinck MuziekMuseum in Zutphen is een plek waarin de tijd letterlijk heeft stil gestaan. Er is een grote collectie muziekinstrumenten te bewonderen uit diverse periodes. Originele piano’s uit de tijd waarin o.a. Mozart en Beethoven en Chopin hun muziek componeerden, maar ook heel bijzondere en zeldzame exemplaren zoals o.a. een tafelpiano van Marie Antoinette, een experimentele piano met 264(!) toetsen en een instrument waar je, door je voeten te bewegen, zonder handen op kunt spelen.

Het MuziekMuseum heeft, naast een grote collectie historische piano’s, onder meer twee stijlkamers uit de 18e eeuw, een katholieke schuilkapel uit 1628, een expositie over Beethoven, een restauratieatelier en een concertzaal. In de concertzaal worden regelmatig concerten gegeven waarbij dankzij de historische instrumenten is te horen hoe de muziek uit vroeger tijden heeft geklonken.

Om alles wat het museum te bieden heeft te laten zien en horen aan muziekliefhebbers en museumbezoekers worden vrijwilligers gezocht die hierbij willen helpen. Denk daarbij vooral aan het assisteren bij concerten en bij activiteiten die worden georganiseerd bij groepsbezoeken.
Belangrijk is een klantvriendelijke instelling, interesse in muziek is natuurlijk ook nooit weg, maar niet noodzakelijk.
Voor meer vragen kan contact worden opgenomen met Peter Buikstra, 06-3727 6909 of p.buikstra@planet.nl

Zutphen krijgt nieuwe, unieke Cultuurkrant

De krant, welke op 1 september uitkomt, betreft een maandelijkse uitgave met daarin het vrijwel complete kunst- en cultuuraanbod in Zutphen en Warnsveld. Naast een agenda met activiteiten, variërend van tentoonstellingen tot lezingen, bevat de krant achtergrond- en nieuwsartikelen.

Vanaf 1 september is de eerste editie verkrijgbaar bij het VVV Zutphen en bij verschillende culturele organisaties. De Cultuurkrant Zutphen is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Zutphen Promotie, het Cultuur Historisch Platform Zutphen, Zudocku en gemeente Zutphen. Lees meer…

Zutphense Koerier – activiteit

ZUTPHEN – Cultuurvrienden uit Zutphen en Warnsveld verzamelen zich donderdag 23 maart om 19.30 uur in Het Koelhuis. Daar wordt een ontmoetingsavond gehouden door het Cultuur Historisch Platform Zutphen. Dit platform heeft plannen en nieuwe initiatieven voor cultureel Zutphen en zet het nieuws als ‘the talk of the town’ deze avond in de steigers. Meer is binnenkort op www.cultuurplatformzutphen.nl te vinden. De inleiding deze avond is voor Hendrik Haafkes, gemeentelijk programmamanager cultuur en erfgoed. Hij spreekt over erfgoed in beweging. Harry Webers verzorgt het leeuwenaandeel met zijn lezing over ‘De Nieuwe Hanze’. Hij wijst op nieuwe mogelijkheden naar regionaal en internationale samenwerking op gebied van cultuur en economie.

Bron: Zutphense Koerier – activiteit

Contact Zutphen-Warnsveld – Webers vertelt over mogelijkheden om Zutphen onder de aandacht te brengen

ZUTPHEN – Cultuur historisch Platform Zutphen organiseert een culturele ontmoetingsavond voor cultuurvrienden in Zutphen en Warnsveld op donderdag 23 maart 19.30 uur in Het Koelhuis. De inleiding wordt verzorgd door Hendrik Haafkes, gemeentelijk programmamanager cultuur en erfgoed. Hij spreekt over zijn nieuwe werkzaamheden ‘Erfgoed in beweging’. Spreker Harry Webers verzorgt het leeuwenaandeel met zijn lezing over ‘De Nieuwe Hanze’.

Bron: Contact Zutphen-Warnsveld – Webers vertelt over mogelijkheden om Zutphen onder de aandacht te brengen