Nederland zit inmiddels een maand in de lockdown. Allereerst willen wij de helden in de vitale beroepen danken voor hun inzet. We hopen het leed van velen te kunnen verzachten door het (blijven) delen van kunst en cultuur. Het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn gesloten, net nu de prachtige tentoonstelling Koele Wateren te zien is. Achter de schermen en online werken de medewerkers van de Musea Zutphen hard om de collecties en tentoonstelling virtueel in de huiskamers van Zutphen en Nederland te brengen. Zo is de tentoonstelling Koele Wateren virtueel te bezoeken, delen we mini-podcasts en korte verhalen bij kunstwerken en kan iedereen meedoen aan de Koele Wateren contest. Elke week delen we creatieve thuis doe-tips voor kinderen. En niet te vergeten: van 20 april t/m 26 april is het Nationale Museumweek!

Bezoek de tentoonstelling Koele Wateren virtueel
Koele Wateren is een oogstrelende tentoonstelling met veertig kunstwerken van bekende meesters uit het Rijksmuseum, zoals Van Ruysdael, Maris, Mesdag en Israels, aangevuld met topstukken uit onze eigen collecties. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit? Ontdek de tentoonstelling – nu even online – samen met Lieke van My Daily Shot of Culture in het thuismuseum. In deze vlog neemt ze bezoekers mee door Koele Wateren. Ook delen we elke week mini-podcasts en korte verhalen bij kunstwerken uit de tentoonstelling.
Kijk op www.museazutphen.nl/tentoonstellingen voor het virtuele bezoek aan Koele Wateren.


Koele Wateren contest
Heel veel mensen (her)ontdekken hun creativiteit nu we massaal thuis zitten. Doe daarom mee aan de Koele Wateren contest van de Musea Zutphen. Maak een kunstwerk geïnspireerd op Koele Wateren en/of de klimaatproblematiek, zoals het stijgen van de zeespiegel en de dreiging van de plastic soup. Dit kan van alles zijn, van schilderij tot fotografie tot installatie. Verras ons! Meer informatie over deze wedstrijd en deelname is te vinden op onze socials en www.museazutphen.nl/contest

 

 

Digitale Nationale Museumweek
De Nationale Museumweek gaat dit jaar door in digitale vorm. Wij delen onze favoriete kunstwerken uit de collecties van het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak en de favorieten van bezoekers. De topstukken-tour is binnenkort online te beluisteren via podcasts. Zo openen we digitaal onze deuren en brengen we ‘Ons echte goud’ dichter bij ons publiek.

Thuis doe-tips voor kids
Voor alle kinderen, groot en klein, die nu thuis zitten hebben we verschillende thuis doe-tips. Hier vind je knutselopdrachten, kleurplaten, spelletjes en printables voor het hele gezin. Elke woensdag delen we een nieuwe thuis doe-tip, dus houd onze website en socials in de gaten. Tijdens de Nationale Museumweek komt er een speciale tip online.

 

%d bloggers liken dit: