Theater na de Dam Zutphen: Herdenken aan de deur op 4 en 5 mei

Jongerenvoorstelling in drie delen ‘Onbekend en onbemind’

De herdenkingsvoorstelling van Theater na de Dam is dit jaar een drieluik: een muzikale video en een voorstelling met een geschenk bij het publiek thuis aan de deur. De Zutphense jongerentheatergroep Woest Oost speelt de voorstelling i.s.m. Muzehof Centrum voor de Kunsten op 4 en 5 mei.

Roma- en Sintivervolging
Jongeren uit Zutphen verdiepten zich onder leiding van theatermakers Irene Kriek & Jantien Fick in de geschiedenis van Zutphen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek naar de Porajmos, de Roma- en Sintivervolging en de razzia in Zutphen vormt de basis voor Onbekend en onbemind.

Rapper Dani Apeldoorn, bekend van 101Barz en zelf Roma, gaat in gesprek met Zoni Weisz, een Nederlandse Sinto die in Zutphen opgroeide en op  wonderbaarlijke wijze de holocaust overleefde. Dani werkt tijdens een workshop, aan rap/spoken word. Hij maakt  een videoclip i.s.m. de jonge muzikanten en acteurs.

Kaartverkoop voor inwoners uit Zutphen

Deze editie van Theater Na de Dam wordt bijzonder omdat het een herdenking-drieluik is. Publiek dat een kaartje (10,-) koopt voor deze voorstelling krijgt de link voor de video opgestuurd die thuis bekeken kan worden. Daarna komen twee spelers voor de deur een scene spelen en geven een geschenk mee met een vraag die tot gesprek kan leiden over herdenken.

Onbekend en onbemind  speelt op 4 en 5 mei op verschillende dagdelen alleen in Zutphen, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten kosten €10,-. Te koop via www.woestoostproducties.com.

Theater Na de Dam landelijk
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei en daarna zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd jongerenvoorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie op www.theaternadedam.nl.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.