Op donderdag 31 januari – Gedichtendag – maakt de jury, ingesteld door de stichting Dichter bij Zutphen, de nieuwe stadsdichter 2019 – 2021 bekend.

Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond in de Bibliotheek aan het Broederenkerkplen 2 om 20.00 uur. 

De tweede helft van de avond staat in het teken van het afscheid van de huidige stadsdichter Mas Papo met, daarop volgend, het inluiden van de nieuwe. Aan deze formele benoeming zijn 2 rondes vooraf gegaan. Allereerst traden alle 10 de kandidaten op, tijdens het Monumentenweekeinde met als thema ‘Europa’.

De jury bestaande uit burgemeester Annemieke Vermeulen (voorzitter), de huidige stadsdichter Mas Papo, Myrthe Andriessen (docent Nederlands Vrije School), Peter-Jan Vermeij (organisator Shut Up & Write Zutphen) en Hans Heesen (samensteller literairzutphen.nl) kwam vervolgens tot een shortlist van 6 kandidaten.

Deze zes – Egbert van Hattem, Merel Hubatka, Inès Kok van Triest, Otteline van Panthaleon van Eck, Jet Rotmans en Greetje Scholten – kregen in november de kans om zich van een andere kant te laten zien. Tijdens hun optreden in het auditorium van de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren, ging het niet alleen om dichterlijke kwaliteit maar ook om de wijze waarop de dichters hun woorden extra zeggingskracht weten te geven door hun uitvoering en presentatie.

Programma
Tiana Wilhelm, bestuurslid van Dichter bij Zutphen en directeur Musea Zutphen, presenteert de avond. In aanloop naar het officiële gedeelte is er een gevarieerd programma, met als gasten: ‘Romheen met la Zona’, een formatie die muziek en woorden op een unieke manier in elkaar vlecht, en de dichters Willem Thies en Willem van Toorn.
Vanzelfsprekend treden zowel de huidige als de nieuwe stadsdichter op.

Bundel
Als kroon op zijn werk als stadsdichter brengt Dichter bij Zutphen een bundel uit, met de stadsgedichten van Mas Papo.
Deze bundel zal op 31 januari worden gepresenteerd en is die avond te koop voor € 5,00. Daarna is het boekje op diverse plekken te koop à € 7,00.

Entreekaarten à € 5,00 zijn te koop bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch en – op de avond zelf – in de Bibliotheek. Ze zijn online te reserveren via info@dichterbijzutphen.nl

Deze avond komt mede tot stand dankzij diverse sponsors en de Graafschap bibliotheken.

%d bloggers liken dit: