Spannende Voorleeswedstrijd bij de Bibliotheek in Zutphen

Zaterdag 12 februari was een spannende dag bij de Bibliotheek in Zutphen. Maar liefst tien basisschoolleerlingen probeerden de titel ‘Voorleeskampioen Zutphen’ in de wacht te slepen.

Over de Nationale Voorleeswedstrijd
Tien jongens en meisjes zaten bij de Bibliotheek in Zutphen op het puntje van hun stoel met op schoot hun favoriete boek. Bij de jaarlijks terugkerende Nationale Voorleeswedstrijd proberen basisschoolleerlingen Voorleeskampioen van hun gemeente te worden. De leerling kiest zelf uit welk boek hij/zij gaat voorlezen. De winnaar van de lokale wedstrijd gaat door naar de regiofinale. Dit jaar in Aalten. De winnaar van de regiofinale gaat weer door naar de provinciale finale en deze winnaar gaat weer door landelijke finale. Al met al een leuke wedstrijd waarbij de leerling enthousiast voorleest om zo het publiek mee te nemen in het verhaal.

Winnaar in Zutphen: Veerle!
De aanwezige jury beoordeelde alle voorleesverhalen zorgvuldig. Er werd o.a. gekeken en geluisterd naar stemgebruik, tempowisseling en emotie. Veerle (zie foto) van basisschool J.F. Kennedy mag zich voorleeskampioen van Zutphen noemen. Zij zal onze gemeente vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op 12 maart in Aalten. Veel succes Veerle!

Over voorlezen
Wist je dat voorlezen de woordenschat en taalinzicht van kinderen vergroot? In verhalen worden andere woorden en zinnen gebruikt dan in de spreektaal, dus kunnen kinderen hun woordenschat vergroten. En ook het gevoel voor zinsbouw en grammatica ontwikkelt zich doordat ze in aanraking komen met boekentaal. Heb jij vragen over lezen, voorlezen of wil je graag weten welke boeken hiervoor geschikt zijn? Kom eens binnen bij de Bibliotheek. Wij helpen je graag.

Reacties zijn gesloten.