Share Postmemories

Dat Bolwerck

Elisabeth Moritz nodigt je uit om je eigen postmemories* met haar te delen, om foto’s, brieven of andere documenten en verhalen mee te nemen en hier samen met haar naar de te kijken en te bespreken. Deze postmemories zullen de tentoonstelling ‘Postmemory’ (12 september tot 6 december 2020) laten groeien doordat mensen uit Zutphen en omgeving hun eigen perspectieven delen.
Elisabeth Moritz en Dat Bolwerck hopen zo een platform te creëren voor discussies en overdenkingen, niet alleen over de oorlog die nu 75 jaar achter ons ligt, over de nagelaten sporen, maar ook over onszelf, onze keuzes nu.

Op de volgende dagen en tijden is Elisabeth aanwezig (aanmelden hoeft niet):

8 oktober van 14 tot 17 uur,
22 oktober van 19.30 tot 21.30 uur,
5 november van 19.30 tot 21.30 uur,
12 november van 14 tot 17 uur.

*De term ‘postmemory’ wordt voor het eerst gebruikt door de wetenschappelijk onderzoeker Marianne Hirsch (Colombia University) in haar War- and Holocaust-studies. Vier generaties later zijn er nog sporen aanwezig van de traumatische ervaringen en herinneringen van ouders en verwanten, ook in het land van de achtervolgers, de daders in deze oorlog.

Het idee is om naast het samen bekijken en bespreken van postmemories, ook een installatie te maken met de herinneringen en verhalen van mensen uit Zutphen en omgeving. Materiaal dat getoond en gekopieerd mag worden, krijgt een plaatsje in de expositie.
Tegen het einde van de tentoonstelling eind november, begin december 2020 wordt een open avond georganiseerd voor mensen die ervaringen en gedachten willen delen, meer informatie hierover volgt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.