Scoor een Boek! trapt af in Zutphen en Lochem

Voetbalclub Go Ahead Eagles Deventer, de Bibliotheek Deventer en de Graafschap bibliotheken zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit het werkgebied van beide bibliotheken te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. Vanaf 7 februari gaan leerlingen uit groep 5 en 6 van 12 basisscholen in Zutphen en Lochem zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door voetbalspelers Luuk Brouwers, Bas Kuipers en Jay Idzes. Uiteraard spelen de leesconsulenten Charise, Mandy en Hanny van Graafschap bibliotheken en de leerkrachten van de scholen hierin ook een belangrijke rol.

Aftrappen

Zoals ook bij een voetbalwedstrijd, beginnen we met een aftrap. Dit is het startsein voor het project ‘Scoor een boek.’ Leerlingen kunnen met het lezen van boeken stickers verdienen. Deze stickers plakken de leerlingen op een grote poster. Graafschap bibliotheken hoopt op veel gevulde posters.

Tussendoor worden de leerlingen gestimuleerd om te lezen door filmpjes van de voetballers van Go Ahead Eagles. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld. Een mooi voorbeeld dat lezen en actief zijn prima samen gaan!

Geschiedenis Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Met het project geven zij aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Go Ahead Eagles en Graafschap bibliotheken maken zich hier samen sterk voor.

Reacties zijn gesloten.