Zutphen, 21 augustus 2018 – Theatermaakster Sabien Custers zet Beethoven in vuur en vlam met een ledshow en poi dance tijdens het openingsconcert van het Beethoven Festival.

Het ritmisch bewegen met Poi-slingers is een oeroude traditie van de Maori’s in Nieuw Zeeland. Sabien Custers beoefent deze traditie met slingers, lichtbollen en zelfs vuurballen. Verder is er een groots gekostumeerd bal en na afloop kan iedereen de dansvloer op.

Een primeur in Nederland: dansen op klassieke muziek in stijl van Beethovens tijd! Het Beethoven Festival Zutphen -van 24 t/m 26 augustus – vindt plaats op prachtige locaties in de Hanzestad Zutphen. Daarnaast geeft Sabien Custers op zaterdag 25 augustus om 12.00 en 15.00 uur op de Houtmarkt (ter hoogte van de winkel Ton Westerik – Lichtmeester) een gratis workshop Plezier met Poi-slingeren voor kinderen. Met aanstekelijk enthousiasme leert Sabien Custers om kleurige Pois zó te bewegen dat een vrolijk schouwspel ontstaat. Extra plezierig als je dit met anderen samen doet op een lekker muziekje. Doe mee en slinger met plezier! Nieuwsgierig naar hoe haar optredens er uitzien? Kijk dan alvast op haar facebookpagina Sabien Light & Fire.

Het Congres danst…
Het Beethoven Festival heeft tijdens het openingsconcert in de Hanzehof tevens een groots gekostumeerd bal: Het congres danst. Dansers van Stichting Stoud (Stimulering Oude Dans) dansen geheel in stijl op muziek van het Apollo Ensemble onder leiding van David Rabinovich. De historische context van het jaar 1815 het Congres in Wenen is hier leidraad. Uit deze tijd stamt de legendarische uitspraak: Het congres loopt niet, het danst. De sfeer van zijn tijd wordt bijna voelbaar door zijn Duitse dansen en Contredansen voor orkest, en wordt  – en costume – gevisualiseerd door de historische dansers van de Stichting Stimulering Oude dans: Triomphe et enchantement. De dansen vormen een prachtige spiegel van de maatschappij uit Beethovens tijd. De historische kostuums van de dansers maken het beeld compleet. Voor wie ook eens het gevoel te willen hebben tot de elite te behoren: na afloop van het concert krijgt ook het publiek de gelegenheid onder begeleiding van het orkest de dansvloer te betreden.

Het Beethoven Festival is een tweejaarlijkse culturele manifestatie waarin de componist Ludwig van Beethoven, zijn muziek en zijn historische betekenis centraal staan. Dit jaar met een uitgebreid programma concerten, dans, theater en meer. Kortom: een unieke muziekbeleving van Beethoven in al zijn facetten.

Kijk voor het volledige programma op: www.beethoven-festival.nl

Kaartverkoop
Online Kaartverkoop via: www.beethoven-festival.nl
Tijdens het festival ook via de festivalkassa in het Geelvinck MuziekMuseum, Zaadmarkt 88.

Het Informatiecentrum
Festival is gevestigd in Geelvinck MuziekMuseum, Zaadmarkt 88. Tel. (0575) 472560. Openingstijden: vrijdag 24/8, zaterdag 25/8 van 9.00 tot 17.00 uur en zondag 26/8 van 11.00 tot 16.00 uur. Bij het informatiecentrum is een plattegrond verkrijgbaar met alle festivallocaties.

Bereikbaarheid
Zutphen is goed bereikbaar. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van Zutphen (met uitzondering van Kapel Op ‘t Rijsselt in Eefde).

%d bloggers liken dit: