Op Reis – Historisch Toerisme

Tentoonstelling in Stedelijk Museum Zutphen van 17 juli 2021 t/m 7 november 2021.

In deze bijzondere tijd is het verlangen naar reizen misschien wel groter dan ooit. In de tentoonstelling Op Reis – Historisch Toerisme schetsen we een beeld van toerisme en de reiziger in vroegere tijden. Een vleugje nostalgie – in beeld gebracht door prachtige collectiestukken als souvenirs, reisverhalen, prenten en gezelschapsspellen.

Ga op reis in het Stedelijk Museum Zutphen: dwaal door de zalen, beklim de trappen naar de verschillende verdiepingen en ontdek hoe Zutphenaren vroeger op wereldreis gingen. Wist je bijvoorbeeld dat je vroeger ook al thuis op reis kon gaan? Reizen werd in beeld gebracht met illuminatieprenten, stereofoto’s en gezelschapsspellen. En natuurlijk kwamen er ook toeristen naar Zutphen tóe. Zij namen leuke Zutphen-souvenirs mee terug naar huis, zoals serviesgoed met afbeeldingen van Zutphen. Reizen was en is nu nog steeds een geliefd thema voor kunstenaars. Dit laten we zien met een aantal werken uit de collectie van Museum Henriette Polak.

Entreeprijs 9 euro, en daarmee toegang tot heel Stedelijk Museum Zutphen. De toegangsprijs voor beide musea (Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak) is 15 euro.

Reacties zijn gesloten.