Muzehof presenteert Culturele Kaart Zutphen/Lochem

Muzehof centrum voor de kunsten is een nieuw initiatief gestart, de Culturele Kaart.
Wil je kind graag muziek maken of schilderen na schooltijd? Of dans, schrijven, koor? Er is nu een website waar al het aanbod in de regio komt te staan: de Culturele Kaart.

De Culturele kaart is een plattegrond van de regio Zutphen en Lochem, in te zoomen op wijkniveau en met een handig selectiefilter. Zo kan iedereen die samen iets aan kunst, ambacht en cultuur wil doen dat makkelijk vinden in de eigen buurt. Als er thuis geen budget voor is zijn er hulpfondsen die willen helpen. Het is de missie van Muzehof missie om te zorgen voor inspirerende ontmoetingen in onze regio.

De kaart is te vinden op de website van Muzehof: www.muzehof.nl/culturelekaart
De kaart is voor ouders en kinderen, leerkrachten en iedereen die wil doorverwijzen naar lessen na schooltijd. Muzehof verwijst ook naar hulpfondsen en gemeenteregelingen die de activiteiten mogelijk kunnen maken. Op de website staat een overzicht: www.muzehof.nl/regeling

Iedere week melden zich meer aanbieders op de kaart. Kunstaanbieders die er op willen kunnen contact opnemen met Muzehof.

Presentatie van de kaart
Op woensdag 27 oktober is de kaart officieel gelanceerd. Lisette Lagerweij, directeur Muzehof overhandigde de cultuurwethouders van Lochem en Zutphen, Van Zeijts en Ten Broeke, de eerste pin op de kaart.

Mathijs ten Broeke en Henk van Zeijts vertelden beiden als kind het geluk te hebben om via hun buurt gitaar en trompet te kunnen spelen. Van Zeijts: “Ome Jan bracht met zijn auto een bult kinderen naar de Harmonievereniging. Deze Culturele Kaart is een soort “Ome Jan”.”

Hellen Strik, Stichting Leergeld Lochem: “Op school krijgen kinderen cultuureducatie, maar daarna valt het stil als er thuis geen budget is. Hun kleine wereld kan groter worden met hulp van diverse fondsen.”

Reacties zijn gesloten.