Vrijdagvond 14 september om 19:30 uur is voor het tweede jaar het programma Poëzie & Carillon te beleven. Het thema is deze keer “Lof der Vriendschap”.

Stadsbeiaardier Frans Haagen heeft samen met de voordrachtskunstenaar Jan Ravensteijn een bijzonder programma samengesteld dat te volgen is vanuit de tuin van het monumentale pand: “De Munt” Rodetorenstraat 12 in Zutphen. Bijzonder detail is dat Francois Hemony ook hier is geweest om de schuilkapel te bezoeken. Met zijn broer Pierre heeft hij in Zutphen het eerste wijnhuiscarillon gegoten. Het carillon zelf is uiteraard ook in de hele binnenstad en vanaf de terrassen te horen.

Frans Haagen studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. Hij is stadsbeiaardier van Kampen, Almelo, Zutphen en Doesburg. Hij is hoofdvakdocent beiaard en leidinggevende van de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, onderdeel van het conservatorium Utrecht.

Jan Ravensteijn heeft in het begin van zijn arbeidsverleden radio- en tv-programma’s gemaakt. Daarna gaf hij communicatietrainingen en trainingen “Omgaan met de media”. Zijn carrière heeft hij afgesloten als leraar Nederlands. Hij heeft een grote liefde voor en kennis van Nederlandse Poëzie

%d bloggers liken dit: