De Hanzedagen worden al sinds 1356 gehouden. Medio juni gaan de Internationale Hanzedagen van start en als prelude zal schrijfster Cordula Rooijendijk de schijnwerpers richten op middeleeuws Zutphen. Een interessante lezing voor iedereen die meer van de geschiedenis van Zutphen wil weten. De lezing wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Zutphen en Boekhandel Van Someren & Ten Bosch.

Cordula Rooijendijk baseert haar lezing op haar boek Vrije jongens, waarin ze de succesvolle ondernemers portretteert die Nederland ooit rijk maakten: de vrije jongens van de Hanze, de Bergenvaarders, de VOC en de WIC. Ze vertelt over Albert van de Korenmarkt, een Zutphense handelaar in hout en zout, over Louis de Geer, die zonder scrupules vanuit Zweden de WIC beconcurreerde, over Jan Reeps, die in z’n eentje Zuid-Amerika wilde koloniseren, en over Anthony van Hoboken, die rustig in slavenjongens bleef handelen toen dat allang verboden was. Vrije jongens is een meeslepend, inspirerend en soms huiveringwekkend verhaal over mensen van vlees en bloed die maar één handelsmotto hadden: als het moet verkoop je ook jezelf.

Wie is Cordula Rooijendijk
Cordula Rooijendijk is schrijver, directeur van een basisschool en gepromoveerd geograaf. In 2007 verscheen van haar hand Alles moest nog worden uitgevonden; de geschiedenis van de computer in Nederland, in 2009 Waterwolven, een geschiedenis van stormvloeden, dijkenbouwers en droogmakers,waarvoor ze het Lintje van de Boekverkoper ontving, in 2010 Grootvader Piepestok, de geschiedenis van Nederlandse schoolmeesters en in 2014 Vrije jongens. Een geschiedenis van de Nederlandse handel.

Waar en wanneer?
Datum: zondag 11 juni 2017
Tijd: 15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Locatie: Buitensociëteit
Toegangskaarten: € 10,00 bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch
tel (0575)513512
Mail naar info@somerenentenbosch.nl
Ga hier naar de website

%d bloggers liken dit: