Tot 20 mei 2018.
Lage Landen is een prachtige tentoonstelling die aan de hand van 40 schilderijen uit de collectie van het Rijks en topstukken uit onze eigen collectie laat zien hoe het Nederlandse landschap onze identiteit heeft gevormd.

Het Rijksmuseum en vijf stadsmusea in Nederland organiseren de komende acht jaar een ambitieuze en unieke reeks reizende tentoonstellingen. De stichting De Vijf Samenwerkende Musea in Nederland bestaat uit het Stedelijk Museum Zutphen, het Westfries Museum in Hoorn, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen en Museum Gouda. Deze musea hebben de handen ineen geslagen om verborgen parels uit de collectie van het Rijksmuseum naar de regio te halen.

In elke aflevering uit de reeks staat een van de vier elementen centraal: Lage Landen, Koele Wateren, Hoge Luchten en Hete Vuren.
Paul Schnabel schreef een prikkelend essay ‘‘Hoe eigenaardig is Nederland?’’ voor de rijk geillustreerde publicatie bij Lage Landen.
Atelier NL, Dutch Design Award winnaars 2017, verzorgen een presentatie waarin de Zutphense bodem de basis vormt voor hedendaags design.
Meer informatie over Lage Landen, de tentoonstellinreeks en het programma, zie www.schattenuithetrijks.nl.

%d bloggers liken dit: