Van vrijdag 12 juni tot en met zondag 14 juni wordt in Zutphen voor de vierde maal het Beethovenfestival gehouden. Het festival staat in het teken van de 250ste geboortedag van Beethoven en heeft als motto: “Beethoven forever young”

Op de eerste dag van het festival wordt ’s avonds in de Buitensociëteit van de Hanzehof de 9e symfonie van Beethoven uitgevoerd door het USConcert o.l.v. Bas Pollard. Dit Utrechtsch studenten concert werd opgericht in 1823, hetzelfde jaar waarin Beethoven zijn Negende Symfonie voltooide, en dat maakt het orkest het oudste symfonieorkest van Nederland. Het orkest heeft in haar 196 jaar veel beroemdheden mogen verwelkomen; onder andere Franz Liszt, Camille Saint-Saens en Clara Schumann soleerden bij het orkest en meer recent Emmy Verhey, Pieter Wispelwey en Remy van Kesteren. 197 jaar is een lange tijd, maar het orkest is altijd jong: het wordt gevormd door studenten die naast hun studie op hoog niveau musiceren. In januari nog heeft USConcert in een uitverkocht Tivoli te Utrecht een schitterende uitvoering gegeven van de Alpensymfonie van Richard Strauss en een pianoconcert van Prokovjev. Het is dus een orkest van naam.

Zoals bekend wordt de 9e symfonie afgesloten met Ode an die Freude. Voor dit koorwerk zoekt het projectkoor Concentus-Cantzione Zutphen 60 tot 70 leden.

Gegadigden kunnen zich aanmelden door een mail te zenden aan info@concentus-cantzione.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en stemsoort.

Er zijn groepsaudities gepland op zaterdag 28 maart. De repetities o.l.v. Emile Engel zijn op de zaterdagen 9 en 16 mei en 6 juni van 10.00-13.00 uur, woensdag 10 juni 19.00 uur met orkest en tenslotte vrijdag 12 juni 17.00 uur generale en 20.00 uur concert.

De bijdrage voor deelname is € 45.

%d bloggers liken dit: