Van Doesburg tot Kampen is het een hele prestatie om over zo’n lange afstand kunstwerken te laten maken en plaatsen. Een prachtige verrassende kunstroute in een fantastisch natuur- en cultuurlandschap, met aandacht voor het veranderende klimaat en ruimte voor de rivier. Waar eens de Hanzesteden floreerden siert nu de kunst van de eerste IJsselbiënnale in uiterwaarden, aanpalende kaden, polders en hippe stadsranden: https://ijsselbiennale.nl/nl/.

Fiets of wandel deze zomer langs de mooiste rivier van Nederland! De IJsselbiënnale is een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meandert langs de rivier de IJssel. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven. In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario’s. Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, wordt het een zomer vol cultuur!

“…bij Zutphen, achter het station en die eeuwenoude binnenstad, leidt de route naar een gebied dat zelfs Google nog niet kent. Het hippe stadsstrand aan der Noorderhaven is vooralsnog een bouwput met een kunstwerk. De ‘Waagschaal’ van Bouke Groen (1976) is een geel transparante koker die water oppompt als tegenhanger voor het gewicht van de persoon die op een plateau stapt. De toelichting spreekt van een metafoor voor ‘je aanwezigheid en je persoonlijke invloed op het klimaat…..”
gedeelte uit Trouw/de Verdieping van 12 augustus

%d bloggers liken dit: