Internationaal Cellofestival Zutphen

Kaartverkoop gestart 11e editie Internationaal Cellofestival Zutphen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus 2021 presenteert CelloWercken Zutphen de 11e editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Hanzestad Zutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Dit jaar spelen de cellisten zelfs tien dagen lang de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Het definitieve programma is bekend en de kaartverkoop is gestart.

Twee wereldpremières
Dit jaar kunnen bezoekers genieten van de betoverende klanken van het Cello Octet Amsterdam als ensemble in residence, met een wereldpremière van Kinan Azmeh en Sgt. Pepper’s lonely hearts club. En we zien uit naar de wereldpremière van tien etudes in nieuwe stijl, gecomponeerd door grootmeester Alfian Emir Adytia, eveneens featured artist van het festival. Verder zijn er speciaal voor dit festival gecomponeerde werken, zoals het door de hedendaagse componist Xioayong Chen bewerkte Tibetaans Dodenboek tot een requiem voor instrumentaal ensemble en orgelbegeleiding.

Verrassend en veelbelovend thema
In het teken van het thema ‘Wat zingt er?’ is er op zondag 29 augustus een gratis concert door Jeroen den Herder, met de titel ‘Den Herder op Zondag: muziek en beschouwing ‘Wat zingt er?’. Deze muzikale beschouwing vertelt ons de opmaat van een verhaal over een bijzondere boom, dat we samen kunnen voortzetten. Daarnaast zijn er nog dertien andere concerten die bezoekers gratis kunnen bijwonen. Tijdens het hele festival horen en beleven bezoekers ‘wat er zingt’. Er zijn kaarten te koop voor maar liefst vijftig hoogwaardige concerten op verschillende locaties in de historische binnenstad van Zutphen.

Talentontwikkeling
Naast de vele concerten is er in het programma veel ruimte gemaakt voor talentontwikkeling en de opleiding van toekomstige meesters. Ook deze editie zijn er door de grootmeesters, onder andere Leonid Gorokhov, Alexander Rudin en Timora Rosler, speciale masterclasses samengesteld om jonge professionals verfijning van het vak bij te brengen. Acht masterclasses, verdeeld over vier dagen, worden gegeven door zeven verschillende professionals.

Hoe de kaartverkoop werkt
Ga naar de programmapagina op www.cellowerckenzutphen.nl. Hier ziet u een volledig overzicht van het festivalprogramma. Voor alle concerten die in Theater Hanzehof & Buitensociëteit worden gegeven, wordt u doorgelinkt naar de website van de Hanzehof. Voor alle andere concerten maakt CelloWercken Zutphen gebruik van Ticketkantoor. Tijdens het 10-daagse festival kunt u ook nog uw kaarten kopen bij het informatiepunt in Dat Bolwerck. Het aantal kaarten is vanwege de maatregelen beperkt. De capaciteit is bepaald op basis van de 1,5 meter-regeling.

Reacties zijn gesloten.