Woensdag 17 april tekenen 40 vertegenwoordigers van lokale organisaties uit Zutphen, Voorst, Lochem en Brummen het convenant Méér Muziek in de Klas in de Hanzehof in Zutphen. Daarmee beloven ze aan 10.200 kinderen van 65 scholen in de regio weer wekelijks muziekeducatie in 2021. Het is het zesde convenant dat wordt getekend in het kader van Méér Muziek in de Klas Lokaal.

De organisaties die tekenen zijn onder andere de schoolbesturen, gemeenten, muziekaanbieders in Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst. Muzehof en Cultuur Oost tekenen ook als cultuuraanjagers. De verschillende organisaties zullen zich inzetten vanuit hun eigen expertise en mogelijkheden voor goede muziekeducatie in de regio.

Tijdens het ondertekenen vindt er een muzikaal programma plaats met meer dan 100 schoolkinderen uit alle vier de gemeenten en het ‘HIT orkest’, het jeugdorkest van de Harmonie Gorssel-Eefde, een optreden verzorgen. Stadsdichter Merel Hubatka vat alle festiviteiten gedurende het programma in dichtvorm samen en draagt aan het einde het resultaat voor. De presentatie van het programma is in handen van Marlies Claasen, presentatrice van Omroep Gelderland.

Over Méér Muziek in de Klas Lokaal:

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten getekend in provincies Zeeland, Limburg en Friesland, regio De Liemers en de stad Groningen. Het programma is opgezet door Méér Muziek in de Klas, een landelijke stichting die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs krijgen. Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl

%d bloggers liken dit: