IJSselTIJd Zutphen

10 juli t/m 5 september 2021 – Tijdens de IJsselbiënnale toont het Stedelijk Museum Zutphen de tentoonstelling IJSselTIJd Zutphen. Wil Westerweel, fotograaf te Zutphen, en Ewout van Roon, videokunstenaar en wonend in Eefde, gingen samen op pad langs de oevers van de IJssel bij Zutphen. Zij vingen de pracht van de IJssel op beeld, te zien in deze tentoonstelling.

Multidisciplinair
Bezoekers maken in deze tentoonstelling een tijdreis. Schilderijen, aquarellen en tekeningen van vroeger combineren we met een twintigtal foto’s van Wil Westerweel en zeven films van Ewout van Roon. Multidisciplinaire kunstwerken, geordend in zeven thema’s.

Videoconcert op 27 augustus
Op 27 augustus kun je ’s avonds bij de Musea Zutphen een videoconcert bijwonen. Saxofonist en componist uit Deventer Lotte Pen speelt dan live muziek, terwijl je de foto’s en video’s uit de tentoonstelling kunt zien. Afhankelijk van het weer vindt dit concert in onze binnentuin of in het auditorium plaats.

Deze tentoonstelling wordt gehouden in het kader van de IJsselbiënnale.

Entreeprijs 9 euro, en daarmee toegang tot heel Stedelijk Museum Zutphen. De toegangsprijs voor beide musea (Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak) is 15 euro.

Reacties zijn gesloten.