IJsselbiënnale

Drie Zutphense kunstenaars exposeren tijdens de IJsselbiénnale

16 t/m 25 juli 2021 – Onder de titel “Waterwerken” presenteren drie kunstenaars hun werk tijdens de IJsselbiënnale.

Carien Engelhard exposeert ruimtelijk en kalligrafisch georiënteerd werk. Ze gebruikt de natuurlijke buitenwereld als referentie, maar werkt nooit ‘naar de natuur’. In 2016 en 2019 heeft zij een studieperiode doorgebracht in China en Japan. Daar heeft ze zich verdiept in de kalligrafie. Deze techniek gebruikt ze om haar tekenhandschrift verder te verdiepen. Haar 2-dimensionale werk gebruikt ze graag als inspiratie voor haar drie dimensionale (brons) reliëfs.

De 2e kunstenaar is Miriam Verbeek, zij maakt kunstwerken van wol dat ze vervilt en vervolgens op eigenzinnige manieren verwerkt. Het water dat zo rustgevend maar tevens verwoestend kan zijn, is de inspiratie voor deze kunstwerken voor aan de muur.

Onder de naam Atelier Vuurwater, werkt Miriam Verbeek samen met keramist Els Bottema. Speciaal voor de IJsselbiënnale hebben ze een jaar lang elke week een Barstje gemaakt, Deze vormen samen een installatie van 52 Barstjes: kleine zwarte kommen waarvan het oppervlak lijkt op verdroogde aarde. Aan de binnenkant zit een tweede kom van vilt in kleurverloop van blauwe kleuren. Het zachte vilt, in heldere kleuren, vormen een mooi contrast met de keramiek.

U bent van harte welkom van 16 t/m 18 juli & 23 t/m 25 juli van 11 – 17.00 uur
Atelier Carien Engelhard, Kuiperstraat 78, hoek IJsselkade Zutphen.
Toegang gratis

www.miriamverbeek.nl
IJsselbiennale.nl

Reacties zijn gesloten.