Iedereen is welkom bij een van de voorleesmomentjes in de Bibliotheek!

De schoolvakantie is weer voorbij! Langzaam komt iedereen weer in het ritme. Ook bij de Bibliotheek starten we de activiteiten weer op. Ook voor de kinderen! De voorleesvrijwilligers zitten er weer klaar voor. Ouders en kinderen kunnen weer genieten van (gratis) voorleesmomentjes. Wist je dat iedereen welkom is? De voorlees-, speel- en muziekuurtje zijn voor leden en niet-leden. Welkom bij een van onze vestigingen.

Voorlezen in Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel
Bij alle vestigingen van Graafschap bibliotheken is een voorleesmoment. Op www.graafschapbibliotheken.nl kun je in de agenda vinden wanneer er een voorleesuurtje is. Als voorbeeld: Boekjes & Babbels in Lochem richt zich op kinderen van 0 tot 4 jaar. Er wordt voorgelezen, muziek gemaakt, gezongen en lekker gespeeld. Ook is er tijd om met je kindje een boekje uit te zoeken en advies te vragen over allerlei materialen. Kortom; een uurtje samen genieten. In Zutphen en Warnsveld kunnen kinderen tot 8 jaar op woensdagmiddag terecht bij de Bibliotheek om naar mooie verhalen te luisteren. Enthousiaste voorleesvrijwilligers zitten klaar met een spannend boek. Heb je zelf een voorleeswens? Laat het ons weten! Dan kijken we of dit boek in onze kast staat.

Waarom voorlezen?
Voorlezen verrijkt de woordenschat en draagt bij tot een beter taalgevoel en taalbegrip. Kinderen die op jonge leeftijd regelmatig voorgelezen worden, leren later sneller zelf lezen en hebben minder moeite met spellen en begrijpend lezen. Ook op vlak van concentratie en rekenvaardigheid is er een merkbare positieve invloed. Die effecten duren tot ver in het basisonderwijs.

Wist je dat?
Je kunt bij de Bibliotheek terecht met al jouw vragen over taal, (voor)lezen en/of de (digitale) overheid. Je kunt gewoon binnenlopen met jouw vraag. Welkom bij de Bibliotheek.