Groot symfonisch projectorkest voor en door jongeren

Na alle lockdowns en andere Covid beperkingen snakt iedereen naar vrijheid en verbondenheid. Bij Free Music Orchestra ontmoeten jongeren van 13 tot en met 25 jaar elkaar en maken ze samen muziek. Je kunt meedoen als je al een aantal jaar bij een harmonie, fanfare, brassband, strijkensemble, jeugdorkest of band speelt. Of als je een aantal jaar muziekles hebt.

Ook als je geen instrument speelt kun je meedoen met Free Music Orchestra. Naast houtblazers, koperblazers, strijkers, harpen en slagwerkers zoeken we ook jongeren die assisteren in opbouw en afbouw, verslaglegging op foto en film, PR en organisatie.

Aanmelden kan op freemusicorchestra.nl .

Op tournee door de Stedendriehoek
Op 16 en 17 oktober starten we met een inspirerend repetitieweekend. Tijdens de repetities, workshops en gezamenlijke maaltijden leren de jongeren elkaar kennen en is er eindelijk weer ruimte om echt contact te maken.

Na de herfstvakantie volgen de andere repetities en in januari 2022 een tournee met bliksemoptredens in Zutphen, Lochem, Apeldoorn, Deventer en omgeving. Van Lady Gaga tot de 9e van Beethoven, allemaal mooie stukken die jongeren aanspreken.

Vrijheid
Het thema van deze eerste editie is Vrijheid. Het afgelopen jaar heeft dit thema een hele nieuwe inhoud gekregen, zeker ook voor jongeren. Door samen muziek te maken kunnen zij zich weer vrij voelen. Tijdens de workshops en maaltijden hebben we het over het thema Vrijheid en de locaties waar we gaan optreden passen ook bij het thema.

Via Buddy to Buddy willen we contact maken met Nieuwe Nederlanders, om te horen hoe zij op zoek zijn gegaan naar vrijheid. Deze integrale aanpak van het project was voor de provincie Gelderland aanleiding om Free Music Orchestra financieel te ondersteunen.

Reacties zijn gesloten.