Gluren bij de buren Zutphen is op zoek naar acts en huiskamers

Wegens de aanhoudende maatregelen omtrent corona kan Gluren bij de Buren op 13 februari in Zutphen en Warnsveld niet doorgaan. Het is voor de organisatie op dit moment te onzeker of er tegen die tijd een veilige en leuke versie van het festival neergezet kan worden. Daarom ziet de organisatie zich genoodzaakt nu de knoop door te hakken en Gluren bij de Buren te verplaatsen naar 3 juli. Projectcoordinator voor Zutphen Petra Bennis legt uit: “We willen graag dat alle deelnemers genoeg tijd hebben om zich voor te kunnen bereiden en huiskamers, acts en bezoekers veilig kunnen laten meedoen.” De datum van 3 juli is niet zomaar gekozen. Bennis: “Landelijk staat dan Struinen in de Tuinen gepland, het zomerse zusje van Gluren bij de Buren.” De organisatie gaat deze keer de twee festivals samenvoegen zodat er één grote Gluurdag komt in alle deelnemende Gluur- en Struinsteden. Deelnemers die zich al voor Gluren bij de Buren hadden aangemeld, kunnen op 3 juli meedoen en mogen zelf kiezen of ze meedoen met hun huiskamer of (indien aanwezig) tuin. Enthousiaste acts en huiskamers kunnen zich blijven aanmelden tot en met 22 mei 2022.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste inwoners stellen gratis hun huiskamer of (maatschappelijke) organisaties hun ruimtes open voor een act en voor publiek uit de buurt. De huiskamers en ruimtes veranderen voor een dagdeel in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten.

Nieuwe samenwerkingspartner
In Zutphen wordt Gluren bij de Buren al vijf edities door Muzehof en Theater Hanzehof gezamenlijk georganiseerd met ondersteuning van de Stadsonderneming Zutphen. In het kader van de ontwikkelingen richting een ‘Huis van de Stad’, is voor deze zesde editie ook de Graafschap Bibliotheken aangesloten. Alle betrokken partijen hebben de intentie om cultuur in de wijk te brengen en wijken te verbinden.

Aan elke deelnemende huiskamer of ruimte wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen.

Aanmelding
Tot 1 januari kunnen huiskamers en artiesten zich aanmelden om deel te nemen. Alle wijken doen mee, dus van Noorderhaven tot Noordveen en van Warnsveld tot Waterkwartier. Gluren bij de Buren biedt plaats aan (semi-)amateurpodiumkunstenaars uit Zutphen en omgeving (of een link met Zutphen). Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer of ruimte en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen en een springplank voor podiumkunstenaars!

Aanmelden als host (huiskamer of ruimte): meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Maak er drie keer samen met de act bij jou thuis een feestje van!

Algemene informatie
Datum: zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 – 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Emmen, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Soest, Utrecht, Zeist, Zoetermeer en Zutphen.

Reacties zijn gesloten.