Bron: Zutphense Koerier.  Warnsveld – Oscar Rambonnet houdt van 12 november tot eind december de expositie Paradisus Oculorum in ’t Warnshuus in Warnsveld.

In de oudheid waren er zeven wereldwonderen. Oscar Rambonnet heeft nu zijn eigen wereldwonderen verbeeld in vierentwintig linosneden van 50 x 65 cm.

Hij had nog nooit een linosnede gemaakt, op wat proefjes na op de academie (Gerrit Rietveld Academie/ beeldhouwen 1985). Het beviel hem om na altijd 3D te hebben gewerkt nu plat te werken.

Deze expositie heeft de titel Paradisus Oculorum of wel een paradijs voor de ogen. Het gaat over spiegelingen en schaduwen en architectuur. Het zijn allemaal plekken of bouwwerken die hij bewondert.

Van elke linoplaat worden maximaal vijf afdrukken gemaakt, en genummerd en gesigneerd verkocht. Hij heeft er ook gedichten/ teksten bij gemaakt waarvan de boekjes ook te koop zijn. Van twee linosneden: Stonehenge en the Julia set zijn er ook kleinere exemplaren gemaakt die ook te koop zijn.

Zijn roots liggen in Warnsveld. Hij heeft er zijn lagere school gedaan en zeker tien jaar in Leesten gewoond, met zijn ouders. Een heerlijke plek om op te groeien, bossen om hutten in te bouwen, de Berkel, om met rubberbootjes op te varen, de landgoederen.

Na veel omzwervingen in het land, banen en cursussen gegeven te hebben is hij weer terug in Gelderland. Momenteel woont hij in Rheden. Na een hartstilstand in 2006, is hij gaan revalideren en is weer als beeldend kunstenaar actief. U kent Oscar Rambonnet ongetwijfeld als maker van het prachtige beeld van Thonis Drogenap bij de Drogenapstoren in Zutphen.

www.warnshuus.nl

%d bloggers liken dit: