Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Zomer Academie Zutphen: Vijf dagen vol masterclasses & concerten

6 juli tot 10 juli

Onder het thema ‘England, O fairest isle’ organiseert sopraan Johannette Zomer met haar team van 6-10 juli een (educatief) muziekevenement & barokfestival met masterclasses door o.a. Dame Emma Kirkby en Ton Koopman, presentaties, workshops, lezingen én ruim 25 concerten op prachtige plekken in de historische binnenstad van Zutphen. De kaartverkoop is gestart.

De Zomer Academie Zutphen Vijfdaagse (ZAZ) is een meerdaags muziekevenement met een licht educatieve inslag. De Zomer Academie biedt professionele musici, studenten en gevorderde amateurmusici de kans lessen te krijgen van internationaal gerenommeerde meesters, allen gespecialiseerd in de authentieke uitvoeringspraktijk. Zo werken deelnemers werken aan techniek en interpretatie, op hun eigen instrument of met hun eigen stem.

Daarnaast is de ZAZ Vijfdaagse er ook om een breed publiek op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met het instuderen en uitvoeren van klassieke muziek in het algemeen. Zo houdt de Academie de beleving van oude muziek levend en creëert mooie ervaringen en herinneringen voor zowel publiek als deelnemers. De concerten zijn te bezoeken tegen een vriendelijke entreeprijs.

ENGLAND, O FAIREST ISLE
Het Verenigd Koninkrijk, ook wel ‘Fairest Isle’ genoemd, fungeerde in de achttiende eeuw als een culturele melting pot: muzikale grootheden zoals componisten G.F. Händel, A. Ferrabosco, J.A. Hasse en J.C. Bach, maar ook muzikanten als vioolvirtuozen F. Geminiani en T. Baltzar, gambavirtuoos J. Abel en beroemde castraten als Farinelli en Siface trokken naar Londen om daar te zingen, spelen, schrijven en componeren. Vanaf 1690, als Engeland plots een grootmacht wordt en Londen een vooraanstaand financieel centrum, raakt het muzikale leven, mede door de vele bijdragen van de muzikale immigranten, in een stroomversnelling: op de British Isles ontstaat een unieke en eigen barokstijl. Ook gevestigde componisten van het vaste land laten zich beïnvloeden door typisch Engelse muzikale kenmerken als melodie en harmonie.

Hoogtepunten uit het concertprogramma:

  • 5 juli 20.00 uur: A Prologue Concert – De vermaarde sopraan Dame Emma Kirkby en Fred Jacobs (theorbe) brengen Italiaanse en Engelse liederen uit de 17e eeuw.
  • 6 juli 20.00 uur: Messiah, the best bits – Met o.a. Johannette Zomer (sopraan) en Jasper Schweppe (bas), een studentenorkest onder aanvoering van Antoinette Lohmann en het projectkoor o.l.v. Klaas Stok.
  • 6 juli 22.30 uur: Bach to Britten and back – Celliste Lucia Swarts speelt prachtige solosuites van Britten en Bach.
  • 7 juli 20.00 uur: From Dublin, with love – Ierse folkmuziek vermengd met een vleugje barok
  • 8 juli 20.00 uur: een heus Last Night of the Proms feestje bij de Hanzehof
  • 8 juli 10 en 11.30 uur: Familievoorstelling King Lear voor kinderen van 6-96 jaar.
  • 9 juli 22.30 uur: Venus’ Birds – Een ode aan de liefde, met het Brisk Recorder Quartet Amsterdam en sopraan Johannette Zomer.
  • 10 juli 14.00 uur: Sir Philip Sidney, the Complete Elizabethan – Lezing door journalist, schrijver en oud-correspondent Peter Brusse over Sidney: Elizabethaanse edelman, dichter, veldheer en legende.

Kijk voor het complete programma op zomeracademiezutphen.nl
U vindt er 18 concerten, 4 voorstellingen (waaronder 2 voor kinderen), 5 presentatieconcerten en 2 lezingen.

KAARTVERKOOP
U kunt uw kaarten bestellen via klassiekemuziek.nl en vanaf dinsdag 5 juli aan de Festivalkassa bij Dat Bolwerck (na 16 uur)

–       Dagkaart masterclass voor degenen die willen kijken naar de lessen van internationaal gerenommeerde meesters met hun studenten.
–       Festival dagkaart geniet een hele dag en heb toegang tot alle concerten, masterclasses, workshops op de desbetreffende festivaldag
–       Festival Passe-partout voor degenen die 5 dagen lang niets willen missen. U ontvangt een ZAZ High Tea Arrangement cadeau!

Natuurlijk kunt u ook kaarten kopen voor losse concerten.

Gegevens

Begin:
6 juli
Einde:
10 juli
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.klassiekemuziek.nl/zomer-academie