Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Winterfestijn in Zutphen op zondag 11 december

11/12/2022- 12:00 tot 17:00

De binnenstad van Zutphen is zondag 11 december, tussen 12.00 en 17.00 uur, het decor voor het Winterfestijn! Duizenden lampjes en kerstbomen schitteren in de historische straten. In de Beukerstraat kun je zelfs door de dwarrelende sneeuw lopen. Geniet van de live muziek, straattheater, attracties voor kinderen, foodtrucks en sfeervolle kramen. De winkels en de horeca zijn ook open.

Dankzij de samenwerking met de winkeliers en horecaondernemers in de binnenstad heeft Zutphen Promotie een uitgebreid programma voor jong en oud samengesteld in meer dan tien straten in de binnenstad. De Circo Di Strada Parade vertoont adembenemende kunsten in ’t Rondje (Sprongstraat, Houtmarkt, Korte Hofstraat, Turfstraat, Beukerstraat). Op de Zaadmarkt staat een nostalgische zweefmolen – voor alle leeftijden, in de Pelikaanstraat staat een reusachtige ballonnenact, in de Nieuwstad zijn living statues en een wandelende kerstboom. Er is live muziek op diverse plekken, van onder meer gospelkoor De Lichtpuntjes (bekend van de Winter Efteling), shantykoor De IJsselboei, popkoor Backcorner, Concordia Dickens Orkest, Balletstudio Rozemarijn en Wolfram Reisiger en Rina Rispens. Het Snow Globe Circus brengt spannende acrobatiek en ook de Magical Horses, Winter Diva’s en Snow stelten brengen verrassend straattheater. Natuurlijk kan de kerstman niet ontbreken! Op de Houtmarkt kan iedereen met hem op de foto in zijn arrenslee. In de Frankensteeg kun je ook op de foto met de Frozen-sterren Elsa, Anna en Olaf, in de Spittaalstraat kun je onder andere Minnie Mouse en Goofy ontmoeten.

In alle straten is van alles te doen, teveel op om te noemen. In de “Kurze Bucher Strasse”, bijvoorbeeld, kom je in de après-skisfeer, met sneeuw, een DJ en een winterbar. En ook de horeca in de binnenstad serveert winterse lekkernijen zoals glühwein en warme chocolademelk. De winkels in de binnenstad zijn open, op meerdere plekken staan sfeervolle kramen en in de Laarstraat is de Zeldzaam Mooi Markt, met originele en handgemaakte producten zoals kunst, (woon)accessoires en tassen.

Op https://inzutphen.nl/winterfestijn is de plattegrond met het hele programma te vinden. Dit programma is ook op te halen bij de VVV (Houtmarkt 75).

Schaatsen op de Groenmarkt
En ook ná het Winterfestijn kun je nog steeds van de sfeer blijven genieten: de schaatsbaan die zondag opent op de Groenmarkt blijft nog tot en met donderdag 29 december staan. De openingstijden van de schaatsbaan zijn te vinden op InZutphen.nl.

Gegevens

Datum:
11/12/2022
Tijd:
12:00 tot 17:00
Evenement Categorie: