Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Un Mari à la Porte

25 september - 11:30

€22,00

Uitvoering door studenten van de Dutch National Opera Academy, een 2-jarige opleiding van de Conservatoria Den Haag en Amsterdam voor talentvolle jonge zangers in hun laatste fase richting solocarrière in de opera. Maximaal 6 studenten per jaar worden toegelaten. De opleiding leverde al vele bekende zangers af.

De voorstelling wordt ingeleid met een korte lezing van Ben Coelman, hoofd educatie van de Reisopera. Hierin geeft hij een uiteenzetting van het verhaal, de componist en de tijdgeest, waarin de Franse operette ontstond.

Jacques Offenbach geldt als een van de scheppers van de operette, die door zijn toedoen een internationaal aanvaarde kunstvorm is geworden. Zijn producties – een hechte fusie van dialogen en theatrale decorstukken – waren van ongeëvenaarde muzikale verve en vol met satirische ironie: Offenbach dreef daarmee de spot met de moraal en de manieren van zijn tijd.

Het verhaal:
Florestan wordt achterna gezeten door zijn jaloerse echtgenote vanwege affaires en door een deurwaarder vanwege vele schulden. Via het dak en een schoorsteen belandt hij in de kamer van Suzanne, die zojuist getrouwd is met Henri. Suzanne vreest nu op haar beurt voor haar kersverse echtgenoot. En laat deze Henri nu de deurwaarder zijn, die Florestan achterna zit…. Rosita, vriendin van Suzanne, biedt uitkomst.
De voorstelling wordt uitgevoerd in de Franse taal.

Deze voorstelling komt tot stand in samenwerking met Theater Hanzehof en de Kapel op ’t Rijsselt.

Gegevens

Datum:
25 september
Tijd:
11:30
Kosten:
€22,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,
Site:
http://operaplatform-go.nl/un-mari-a-la-porte/

Locatie

Theater Hanzehof & Buitensociëteit
Coehoornsingel 1
Zutphen, 7201 AA
+ Google Maps
Telefoon:
0575 512 013
Bekijk de site van Locatie