Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

The Hague String Trio, Hongaarse Rapsodie

19 maart- 11:30

€22,00

Onder de titel Hongaarse Rapsodie wordt muziek gebracht waarin Oost-Europese volksmuziek een belangrijke rol speelt.
Het werk van Joseph Haydn wordt gerekend tot de Klassieke Periode. Samen met Mozart en Beethoven vormt deze componist de zg. Eerste Weense School. Haydns ouders zagen het priesterschap voor hem weggelegd, hijzelf koos voor de muziek waardoor hij het grote voorbeeld werd voor zijn leerling Ludwig van Beethoven. Haydn was jarenlang hofcomponist voor de Hongaarse vorstenfamilie Estherhazy.
Van de romantische Hongaarse componist Leo Weiner zal het Strijktrio in G klinken.
Zoltán Kodály wordt in zijn geboorteland Hongarije gezien als de belangrijkste componist van het land. Hij liet zich sterk beïnvloeden door de Oost-Europese volksmuziek, waardoor zijn werk wordt gekenmerkt door een sterk ritmisch karakter.
Ernō van Dohnányi tenslotte was een groot bewonderaar van de Duitse componist Johannes Brahms. Het was dan ook deze laatste die hem ertoe bracht zijn muzikale aanleg te benutten en componist te worden. Hij is vooral bekend geworden door zijn fenomenale muzikale geheugen en zijn improvisatietalent.

Het Trio
Na jaren van studeren en musiceren, o.a. in Rusland, Mexico, Noorwegen, Duitsland en Nederland, richtten celliste Miriam Kirby en de violistes Justyna Briefjes en Julia Dinerstein in 2006 het The Hague String Trio op. Hun liefde en passie voor kamermuziek bracht hen bij elkaar en sindsdien reist het trio over de wereld om concerten te geven en zijn er meerdere CD’s uitgebracht.
Het The Hague String Trio verkent graag het gehele strijktrio-repertoire, van de meesterwerken door de bekende componisten tot het wat minder bekende werk.
Justina en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag, Julia is een geliefd viooldocente aan meerdere Nederlandse conservatoria.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
11:30
Kosten:
€22,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.kapeloptrijsselt.nl/concert/the-hague-string-trio/#tribe-tickets

Locatie

Kapel op ’t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 - 570521
Bekijk de site van Locatie