Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Shoes

7 oktober- 20:00 tot 21:30

€12,00

Op vrijdag 7 oktober presenteren filmhuis Luxor en de Stichting Henrick Baderorgel een uniek filmconcert in de Walburgiskerk. Op het programma staat de filmklassieker Shoes van Loïs Weber. Geert Bierling, stadsorganist van Rotterdam zal tijdens de film live improviseren.

Het melodrama Shoes volgt een winkelmeisje dat zo arm is dat ze geen schoenen kan kopen, en zo in de verleiding komt om zich te prostitueren. Ze wordt ziek doordat ze met haar kapotte schoenen door de regen loopt. Uiteindelijk zwicht ze voor een aanbod van een man in het cabaret The Blue Goose.

Shoes was tientallen jaren verloren en ongezien, totdat het Nederlands Filmmuseum in 1990 een unieke nitraatkopie vond. De film is in 2010 digitaal opnieuw gerestaureerd en behoort tot het belangrijkste audiovisuele erfgoed van de VS. Vanwege het onderwerp is de film na de MeToo-beweging extra in de belangstelling komen te staan. Het concert wordt ingeleid door Joyce Roodnat, redactrice van NRC-handelsblad. Haar specialisatie is film, ze recenseert films, toneel en boeken.

Gegevens

Datum:
7 oktober
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
€12,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
https://www.baderorgel.nl/concert/stomme-film-met-orgelimprovisatie/

Locatie

Walburgiskerk
's Gravenhof
Zutphen,
+ Google Maps
Telefoon:
0575547058
Bekijk de site van Locatie