Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijfster Lidewijde Paris komt naar de Bibliotheek Lochem

24 februari - 19:30

€10,00

Over ‘gedicht is ook maar een ding’ en een speurtocht door de poëzie

Wat vertellen gedichten jou? Waarom zou je poëzie lezen? Lidewijde Paris laat op donderdagavond 24 februari aan het publiek van de Bibliotheek in Lochem zien hoe belangrijk, mooi en interessant poëzie kan zijn. Maar ook vertelt Lidewijde hoe een gedicht wordt gemaakt en waarom sommige gedichten klassiek worden en het andere gedicht wordt vergeten. Een boeiende avond waarbij je ook nog het laatste nieuws over de beroemde zin ‘hebban olla vogala,’ een van de bekendste zinnen uit de Nederlandse taal- en literatuurgeschiedenis, ontvangt.

Over Lidewijde Paris

Schrijfster en journalist Lidewijde Paris studeerde Nederlandse taal en literatuur aan de Universiteit Utrecht. Na 25 jaar boekenvak startte ze in 2016 met De Lees!ambassade en schreef ze het populaire boek ‘Hoe lees ik?’ en er volgden nog meer succesvolle titels. Lidewijde reist door heel Nederland met leuke lezingen en workshops. In 2021 werd ze genomineerd voor de Jan van Luxemburg Prijs, een prijs voor de bevordering van leesplezier.

Gedicht is ook maar een ding’

Het boek ‘Gedicht is ook maar een ding’ van Lidewijde kwam uit in 2021. In dit boek neemt ze jou op enthousiaste manier mee op ontdekkingstocht door de Nederlandstalige poëzie. Wie dit boek leest, gaat meer van poëzie begrijpen, (her)leest veel beroemde gedichten en ontmoet onbekende dichters en vergeten of onbekende gezichten. Kortom; een verrassende kijk op poëzie vanuit literaire, historisch, ethische en religieuze invalshoek. Garantie voor een boeiende en leerzame avond met een vleug humor. Lees meer informatie op www.graafschapbibliotheken.nl. Klik op ‘agenda’ van de Activiteitenpagina. U kunt zich hier aanmelden.

Gegevens

Datum:
24 februari
Tijd:
19:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Bibliotheel Lochem
Dr. Rivestraat 3
Lochem, 7241AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0573252727
Bekijk de site van Locatie