Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Prince of Muck

10 februari tot 15 februari

Film, 10 tot 15 februari 2022 – Overgedragen van MacEwen op MacEwen, erfde Lawrence het pittoreske Schotse eiland Muck van zijn vader in de jaren zestig. Het is een ruige maar bebouwbare plek, met nog geen dertig inwoners, een enkele school en af en toe een handjevol toeristen. Archiefbeelden tonen Lawrence als een enthousiaste jonge man, die pleit voor een ethische en milieubewuste manier van landbouw.

Inmiddels hoogbejaard, worstelt Lawrence om de controle over zijn rentmeesterschap te behouden, terwijl zijn jongere familieleden aandringen op een modernere stijl van boeren. Lawrence blijft zijn neus in zaken steken waar nu zijn zoon Colin verantwoordelijk voor is. Hij wil nog overal bij helpen, ook al duurt een klus twee keer zo lang als hij erbij betrokken is. Zijn bemoeienis zorgt regelmatig voor conflict tussen vader en zoon, waar Lawrence’ vrouw Jenny, die pragmatischer is dan haar dromerige echtgenoot, maar vriendelijker dan haar brute zoon, middenin zit.

Het dagboek van Lawrence, dat hij al sinds het begin van zijn rentmeesterschap bijhoudt, vormt de leidraad tijdens de film. De voorgelezen passages zijn bijna poëtisch, maar de pagina’s worden steeds korter: langzaam maar zeker begint Lawrence zich te realiseren dat de toekomst bij de volgende generatie ligt en dat hij het niet meer voor het zeggen heeft.

Regisseur Cindy Jansen weet op een intrigerende manier de rafelige randjes van het eilandleven vast te leggen, zonder het te dramatiseren. Het resultaat is een liefdevol en observerend portret van een man en het eiland waar hij zo veel voor heeft opgeofferd, maar ook nog altijd zoveel van houdt.

Voor data en tijden zie de Luxor agenda.

Gegevens

Begin:
10 februari
Einde:
15 februari
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://luxorzutphen.nl/productie/prince-of-muck/

Locatie

Luxor Theater
Houtmarkt 64
Zutphen, 7201 KM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 – 51 37 50
Bekijk de site van Locatie