Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Olga

24 februari tot 28 februari

€10,00

Film, 24 tot 28 februari 2022 – De 15-jarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd.

Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen.
Wanneer in Kiev de Euromaiden-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland.

Olga is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd.
Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.

Voor data en tijden zie de Luxor agenda.

Gegevens

Begin:
24 februari
Einde:
28 februari
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://luxorzutphen.nl/productie/olga/

Locatie

Luxor Theater
Houtmarkt 64
Zutphen, 7201 KM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 – 51 37 50
Bekijk de site van Locatie