Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Ode aan Ludwig van Beethoven

10 juni tot 12 juni

Wie kent hem niet? Ludwig van Beethoven; de flamboyante, geniale componist, die tijdens zijn productieve levensjaren het ene na het andere meesterstuk componeerde. Zijn composities zijn een weerspiegeling van zijn grillige karakter en stemmingswisselingen. De ene keer explosief, dan weer romantisch of doorspekt van politieke voorkeur. Het was Beethoven, die in ‘Alle Menschen werden Brüder’ de grondbeginselen van de Franse Revolutie onderschreef. Maar het was ook Beethoven die het lieflijke ‘Für Elise’ componeerde.

Tot de dag van vandaag genieten mensen in alle leeftijdsgroepen en lagen van de bevolking van de muziek van Beethoven. In de oorspronkelijk klassieke vorm, maar ook in vele hedendaagse bewerkingen.
Zijn muziek was, is en blijft een bron van inspiratie voor velen.

Het Beethoven Festival is een ode aan het leven en het werk van Ludwig van Beethoven. Zutphen staat drie dagen lang bol van de activiteiten rondom de meester.

Beethoven en Zutphen
Beethoven en Zutphen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verhaal gaat zelfs dat de componist het levenslicht in Zutphen zag en dat zijn geest nog rondwaart.

Tijdens het Beethoven Festival gaan we terug in de tijd. Met concerten en activiteiten op bijzondere historische locaties. Ervaar waarom Hanzestad Zutphen niet voor niets de cultuurstad van (Oost) Nederland genoemd wordt.

Nieuw in 2022
Nieuw zijn de wandelconcerten tijdens het festival-weekend. Ook wordt er in aanloop naar het festival op meerdere plekken in Gelderland en Kleve (D) een voorproefje geboden van wat er op het festival te zien en te horen is.

Voor het hele programma en kaartverkoop, zie de website Beethoven-festival.nl.

Gegevens

Begin:
10 juni
Einde:
12 juni
Evenement Categorie:
Site:
https://beethoven-festival.nl/