Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd

Nieuwjaarsconcert Johannette & Friends

2 januari - 15:00 tot 16:30

€25,00

Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots verdiend hebben, heeft Johannette Zomer een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroege 18e eeuw. Geniet van juweeltjes van Bach, Praetorius en Telemann. Het prachtige ‘Flösst mein Heiland’ uit het Weihnachtsoratorium komt onder meer voorbij.

Verder zal het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Praetorius niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse advents- en kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een ‘Driekoningen Cantate’ van Telemann. De muziekstukken zullen aan elkaar geregen worden met proza en poëzie. Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we de ultieme Kerst tot Driekoningen ervaring te kunnen geven aan ons publiek.

Uitvoerenden:
Johannette Zomer sopraan, Nienke van der Meulen blokfluit en barokhobo, Diederik van Dijk cello, Pieter Dirksen klavecimbel. Aangevuld met teksten door Marjoleine de Vos

Gegevens

Datum:
2 januari
Tijd:
15:00 tot 16:30
Kosten:
€25,00
Evenement Categorie:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/15489/tickets/

Locatie

Walburgiskerk
's Gravenhof
Zutphen,
+ Google Maps
Telefoon:
0575547058
Bekijk de site van Locatie