Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Matthäus Passion van J.S. Bach door Toonkunst Zutphen

7 april- 19:30 tot 23:00

€35,00

Pasen zonder de Matthäus, dat is bijna ondenkbaar in Nederland: nergens ter wereld wordt dit werk in de Paastijd zo vaak uitgevoerd als in ons land. Zelfs in zijn geboorteland Duitsland is er geen traditie zoals wij die kennen. Bach, Cantor in de Thomaskirche te Leipzig, dirigeerde dit werk zelf waarschijnlijk voor het eerst in 1727 in genoemde kerk.

Toonkunstkoor Zutphen en Omstreken doet graag mee aan dit oer-Hollandse gebruik. Om het jaar voeren wij dit omvangrijke werk uit in een “vanuit de tekst gezongen” versie. In 2020 moest noodgedwongen met de traditie gebroken worden: vlak voor de uitvoering gooide het Covid 19 virus roet in het eten. In april 2022 voerden we Messiah van Händel uit, nadat de geplande uitvoering van dit magistrale werk rond kerst 2021 om dezelfde reden niet kon doorgaan. Daarom maken wij nu een inhaalslag. Met nog meer enthousiasme en inzet revancheren wij ons: wij zijn van plan om de beste uitvoering ooit te geven.

Laat u betoveren door de recitatieven van de Evangelist, de koralen van het koor, de solo’s in het orkest en de aria’s (Erbarme dich!) van de solisten. Koor, solisten en orkest zetten onder leiding van onze nieuwe dirigent Marc Buijs hun beste beentje voor in dit werk dat al enkele jaren in de top van de NPO Radio 4 Hart & ziel lijst staat.

Foto: Jos Böhmer

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
19:30 tot 23:00
Kosten:
€35,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://toonkunstzutphen.nl

Locatie

Theater Hanzehof & Buitensociëteit
Coehoornsingel 1
Zutphen, 7201 AA
+ Google Maps
Telefoon:
0575 512 013
Bekijk de site van Locatie