Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass luchten schilderen door Gerard Huysman

20 februari - 09:30 tot 15:30

€75,00

Eindeloos kun je staren naar de lucht, waarin kleuren en vormen steeds veranderen. In de masterclass luchten schilderen, op 20 februari bij de Musea Zutphen, leren de deelnemers van een expert hoe ze die zelf kunnen vastleggen: realistisch kunstenaar Gerard Huysman deelt tips en onder zijn begeleiding gaan de deelnemers die in de praktijk brengen.

Huysman (1953) studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. In zijn architectuur- en landschapsschilderijen speelt de atmosfeer altijd een belangrijke rol. Kunstweek noemde hem al eens “een meester in het weergeven van licht”.

Om luchten, die altijd in beweging zijn, vast te leggen is niet gemakkelijk. Vooral bij ‘plein-air’ schilderen is het moeilijk de veranderingen bij te benen. Hoe hij daar wél in slaagt, vertelt hij in de masterclass. Hij neemt daarbij twee verschillende luchten als uitgangspunt: een gecombineerde regen-witte wolkenlucht en een avondlucht.

Voordat de deelnemers zelf aan de slag gaan, legt Huysman aan de hand van zijn eigen werk uit welke rol de ondergrondkleur speelt en hoe je de verschillende kleuren kunt mengen. Elke lucht wordt op een andere ondergrondkleur geschilderd. En natuurlijk toont hij ook voorbeelden uit de tentoonstelling “Hoge Luchten, schatten uit het Rijks”, die tot en met 20 maart te zien is bij de Musea Zutphen.

Aanmelden

De masterclass op 20 februari is een dagworkshop / van 9.30 tot 15.30 uur. Tussen 12.00 en 13.00 uur is de lunch. Deelname aan deze dag, inclusief koffie, thee, sap en een lunch, kost 75 euro. Ook verzorgt Huysman met kleur geprepareerde vellen olieverfpapier. Inschrijven kan via deze link. Daar staat ook informatie over benodigde materialen.

De masterclass gaat door met minimaal tien inschrijvingen. Bij een groot aantal inschrijvingen geeft Gerard Huysman de masterclass ook op zondag 27 februari.

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
09:30 tot 15:30
Kosten:
€75,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
https://museazutphen.nl/plan-je-bezoek/activiteiten/masterclass-luchten-schilderen-door-gerard-huysman/

Locatie

Musea Zutphen
’s Gravenhof 4
Zutphen, 7201 DN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 516 878
Bekijk de site van Locatie