Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Jubileumconcert Boheemse Kerst

16/12/2022- 20:00

€20,00

Projectkoor Festina Lente onder leiding van Dirkjan Horringa viert haar eerste lustrum met een feestelijk kerstconcert m.m.v. het La Pellegrina Kamerorkest en Tsjechische solisten.

Geen Tsjech viert het kerstfeest zonder de ‘Rybovka’ (zoals Tsjechen het stuk liefkozend noemen) gehoord of gezongen te hebben. In Nederland kennen we het stuk als de Boheemse Herdersmis ofwel de ‘Česká mše vánoční’. Jakub Jan Ryba (1765-1815) schreef het in 1796. Het is een soort herdersspel in negen delen met een vrolijke, naïeve sfeer. Eigenlijk is het een muzikale, tot leven gekomen kerststal.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Festina Lente krijgt u nu de kans om dit in Nederland zelden uitgevoerde werk in zijn volle glorie te komen ervaren. Solisten uit Tsjechië met hun specifieke geluid en het La Pellegrina Kamerorkest maken het tot een feestelijk geheel. Het programma wordt aangevuld met andere Boheemse kerstmuziek van Seger, Tůma en Černohorský.

Festina Lente is een koor van niveau; de zangers studeren de muziek zelfstandig in en weten hoe ze in de koorklank goed met elkaar kunnen kleuren. Het koor repeteert in Arnhem en de zangers komen uit de wijde omgeving, van Nijmegen tot Deventer en van de Utrecht tot net over de grens in Duitsland. Samen met dirigent Dirkjan Horringa wordt er tijdens de repetities in een ontspannen sfeer hard gewerkt aan de kwaliteit van de muziek, de koorklank en het stemgebruik.

Entree: € 20 | CJP, tot 18 jaar, studenten € 15 | tot 12 jaar gratis

Gegevens

Datum:
16/12/2022
Tijd:
20:00
Kosten:
€20,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.projectkoorfestinalente.nl

Locatie

st. Janskerk
Nieuwstadskerksteeg 2
Zutphen, 7201 NH
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie