Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jonge harten (De tijd op de huid)

14 oktober - 20:00

Romantisch drama over vakantievierende jongelui en hun liefdesperikelen. Een stel Amsterdamse studenten brengt de zomer door op Texel. Sip voelt zich aangetrokken tot de jonge tekenaar Hans, terwijl Annie verliefd is op de student Peter.
De komst van de eigenaardige, ongelukkige Maja, die met haar zoontje gevlucht is voor de familie van haar man, brengt Peter het hoofd op hol. Annie waarschuwt echter Maja’s man, die Maja en haar kind weer in zijn armen sluit en de verhoudingen worden hersteld.

De film werd gemaakt zonder bemoeienis van producenten en was een pleidooi voor een nieuwe filmkunst. Jonge honden Huguenot van der Linden en de uit Berlijn gevluchte Josephson waren het volkse en kitscherige filmvermaak zat. De camera beweegt zich vrij door het landschap, het spel van de acteurs lijkt wel geïmproviseerd.
De 26-jarige Huguenot van der Linden gebruikte het geld dat hij uit een erfenis had gekregen om de film te financieren. Jonge harten was het debuut van Rini Otte, die datzelfde jaar ook nog in Komedie om geld zou spelen.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.luxorzutphen.nl

Locatie

Luxor Theater
Houtmarkt 64
Zutphen, 7201 KM
+ Google Maps
Telefoon:
0575 – 51 37 50
Site:
https://luxorzutphen.nl