Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Historische scheepvaart op de IJssel en de Berkel

3 maart- 20:00

“Water” is al sinds mensenheugenis van levensbelang voor ons bestaan óók in en om onze prachtige Hanzestad Zutphen en daarom nodigt bestuur en werkgroep excursies en lezingen Historische Vereniging Zutphen u van harte uit voor een lezing speciaal georganiseerd vanwege de naderende Waterschapsverkiezingen. 

De vereniging heeft Stadsarcheoloog Michel Groothedde uitgenodigd om op vrijdagavond 3 maart aanstaande voor leden en overige belangstellenden een presentatie te verzorgen over de Scheepvaart op de IJssel en Berkel – De historie van twee rivieren en de daarin aangetroffen scheepswrakken.

De archeoloog vertelt over de piepjonge IJssel en de Berkel, waaraan Zutphen ontstond en zich ontwikkelde als stad. De rivieren werden ook gebruikt als economische transportader. De vondst van scheepswrakken illustreert de Historie van de Hanze, de Berkelcompagnie en de visserij.

De avond vindt plaats in de Historische Broodfabriek (Pakhuis Noorderhaven achter het station), Noorderhavenstraat 49 in Zutphen en begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.  U hoeft zich voor deze avond niet expliciet op te geven, want Vol = Vol, maar wij stellen het wel op prijs indien u via het mailadres hvz.lex@gmail.com laat weten dat u komt. Van harte Welkom!  

Gegevens

Datum:
3 maart
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.historiezutphen.nl/