Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Dutch National Opera Academy: Un Mari à la Porte

25 september- 11:30 tot 13:00

€22,00

Gezamenlijke start van het concertseizoen.
De Kapel op ’t Rijsselt., Operaplatform Gelderland-Overijssel en Theater Hanzehof openen gezamenlijk het nieuwe concertseizoen.
In de prachtige Buitensociëteit in Zutphen presenteren zij de komische operette in één bedrijf Un Mari à la Porte van de Franse componist Jacques Offenbach.

Operettes zoals deze waren in het Parijs van rond 1850 bijzonder populair. Als schepper van het genre nam Offenbach in zijn werk vaak met satire en ironie belangrijke figuren en collega-musici op de hak. Maar hij spaarde ook zichzelf niet. Zijn verhaallijnen waren gebaseerd op de actualiteit. Ook stak hij de draak met de moraal en de “maniertjes” van zijn tijd.
In deze sprankelende muzikale klucht zijn de hoofdrollen weggelegd voor een overspelige echtgenoot, een pasgetrouwd stelletje en een deurwaarder. De vier vocalisten zingen in de Franse taal en worden begeleid door een strijkkwintet en een accordeon. Een beschrijving van het verhaal wordt aan het publiek uitgereikt.

Ben Coelman, Hoofd Educatie van de Nederlandse Reisopera, zal eerst een uiteenzetting geven, daarna volgt de uitvoering van de operette door de Dutch National Opera Academy, een intensieve opleiding voor talentvolle vocalisten. Per jaar worden slechts 6 leerlingen toegelaten. De opleiding is een samenwerking tussen de conservatoria van Amsterdam en Den Haag.

Entreeprijs:
€22,- (tot 18 jaar gratis)

Gegevens

Datum:
25 september
Tijd:
11:30 tot 13:00
Kosten:
€22,00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://operaplatform-go.nl/un-mari-a-la-porte/

Locatie

Theater Hanzehof & Buitensociëteit
Coehoornsingel 1
Zutphen, 7201 AA
+ Google Maps
Telefoon:
0575 512 013
Bekijk de site van Locatie