Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Drii Winter

11/11/2022 tot 16/11/2022

€10,00

Film, 11 t/m 16 november  2022 – Drii Winter, de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch, kreeg op het Filmfestival van Berlijn 2022 een speciale vermelding van de Jury van de competitie films.

In een klein dorpje diep in de bergen van het Duitstalig kanton Uri in Zwitserland, heeft de alleenstaande moeder Anna (prachtige rol van Michèle Brand) verschillende banen. Overdag is ze postbode en ’s avonds werkt ze als barvrouw in het plaatselijk café waar de lokale boeren de veestapel en de marktprijzen komen bespreken. Ana krijgt een relatie met Marco, een buitenstaander uit het laagland, die als boerenknecht in het dorp werkt. Marco zegt meestal niet veel, maar hij is een harde werker en een vriendelijke reus. Aardig voor Anna en een instant vader voor haar dochter Julia die ze heeft overgehouden uit een eerdere relatie. De lokale bevolking waarschuwt hem dat hij beter maar goed voor Anna en Julia kan zorgen, anders krijgt hij te maken met de dorpsmoraal. Het duurt niet lang voordat ze getrouwd zijn en dansen op het jaren 90 hitje “What Is Love?” van de Trinidadiaans-Duitse zanger Haddaway, hoewel de tekst “Baby, don’t hurt me, don’t hurt me, no more” enigszins profetisch zal blijken.

Alles lijkt pais en vree in het eerste deel van de film. Maar dan komt plots het trieste deel. Marco krijgt een motorongeluk. Als hij naar de dokter gaat om van zijn hoofdpijn af te komen blijkt hij een hersentumor te hebben. Hoewel een operatie het onvermijdelijke een tijdje uitstelt, begint zijn persoonlijkheid te veranderen. De tumor zorgt ervoor dat hij vreemd gedrag gaat vertonen. Eerst alleen verbaal en daarna op een manier die anderen in gevaar brengen. Anna wordt gedwongen om moeilijke beslissingen te nemen over zijn zorg. Het verhaal speelt zich vrijwel precies af zoals het in het echte leven zou kunnen gebeuren.

Een bijzonder toegevoegd element in de film is het gemend zangkoor dat a capella traditionele liederen zingt waarin commentaar wordt geleverd op het verhaal, net als in de Griekse koralen. Het koor wordt telkens buiten gesitueerd in de prachtige Zwitserse Alpen. Drii Winter is een aangrijpende film over schuld, boete en vergiffenis.

Voor data en tijden zie de Luxor agenda.

Gegevens

Begin:
11/11/2022
Einde:
16/11/2022
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Site:
https://luxorzutphen.nl/productie/drii-winter-2/

Locatie

Luxor Theater
Houtmarkt 64
Zutphen, 7201 KM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 – 51 37 50
Bekijk de site van Locatie