Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Carribean meets classic

15 januari- 11:30

€22,00

Carribean meets classic, een klassieke en swingende start van het nieuwe jaar

Het nieuwjaarsconcert in de Kapel op ’t Rijsselt kent inmiddels een vertrouwd concept: verschillende muziekstijlen worden tegenover elkaar gezet. Dit levert vaak onverwachte verrassingen op. Zo ook dit jaar, waarin u voor de pauze prachtige liederen hoort van o.a. Edvard Grieg en Richard Strauss, en na de pauze warmbloedige muziek uit het Caribisch gebied.

Bariton Raoul Steffani (Sittard 1992) heeft naam gemaakt als markante vertegenwoordiger van een nieuwe generatie Nederlandse zangers van het klasssieke repertoire. Hij studeerde o.a. aan de Universität für Musik in Wenen en aan het Conservatorium van Amsterdam en vertolkte meerdere rollen bij de Opéra National de Lyon in Frankrijk.
Het Duitse vakblad Opernwelt prees hem recentelijk als “..singing fresh and lyrically clear, with a sensitive interpretation”. In Nederland won hij in 2018 de Dutch Classical Talent Publieksprijs en zong hij in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en op het Grachtenfestival in de hoofdstad.
In de laatste weken van 2022 schitterde hij met o.a. Leatitia Gerards in de spraakmakende operaproductie Operetta Land.
In de Kapel brengt hij, begeleid door pianist Frans van Tuyl, liederen van o.a. Edvard Grieg (Raoul heeft iets met Scandinavië, hij studeerde Zweedse taal en cultuur) en Richard Strauss.

Ensemble Flor d’Amor wil zichzelf niet vastpinnen op één bepaald genre. Wel is duidelijk dat de musici zich erg verbonden voelen met de passie, de ritmes en de hartstocht van muziek uit Zuid-Amerika.
Ze laten hun publiek kennismaken met de wereld van de Argentijnse tango, de Cubaanse bolero, zwoele salsa en zelf gecomponeerde Spaanstalige liedjes.
In deze Zuid-Amerikaanse muziek zit swing, ritme en passie, maar ook ontroering en de wijsheid van het eenvoudige leven. Een flinke dosis humor wordt afgewisseld met muzikale diepgang en eenvoud.
Midden in het winterseizoen schijnt de zon in de Kapel.

Op dit moment zijn er voor dit nieuwjaarsconcert nog plaatsen beschikbaar. Klik hier voor meer informatie en kaarten. Bij voldoende belangstelling is er ’s middags een 2e concert

Gegevens

Datum:
15 januari
Tijd:
11:30
Kosten:
€22,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.kapeloptrijsselt.nl/concert/nieuwjaarsconcert-met-bariton-raoul-steffani-%E2%80%A8en-semble-flor-damor/

Locatie

Kapel op ’t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 - 570521
Bekijk de site van Locatie