Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Boekpresentatie De Vrolijke canon van Zutphen

28/10/2022- 14:30 tot 18:00

Tijdens de boekpresentatie zal dagvoorzitter Frans Miggelbrink aan zijn grote tafel gasten ontvangen om te praten over het toegankelijk maken van de plaatselijke geschiedenis voor het grote publiek.

De Vrolijke Canon van Zutphen stapt in 68 pagina’s met zevenmijlslaarzen door de vroegste geschiedenis van de Zutphen, Warnsveld en De Hoven. Dit eerste deel van een reeks van vier, gaat over de periode vanaf de eerste bewoners rond 13.000 voor Christus tot aan de Hanzekooplui die rond 1350 Europa door trokken. In het totaal worden 15 gebeurtenissen kort beschreven en aangevuld met cartoons, kaartjes, historisch beeldmateriaal en bijzondere archeologische vondsten. Er staan bovendien veel nieuwe en verrassende feiten en weetjes in die niet eerder zijn verschenen in publieksuitgaven. Daarvoor is geput uit het eindeloze archief van de Archeologische Dienst Zutphen en is het nodige beeldmateriaal aangeleverd door het Stedelijk Museum Zutphen en Erfgoedcentrum Zutphen.

Op vrijdag 28 oktober wordt het boek gepresenteerd in de grote zaal van ’t Nut in Warnsveld. Tijdens deze middag zullen verschillend kenners hun visie kenbaar maken over deze beginperiode in de geschiedenis van Zutphen zelf, maar vooral ook hoe we toch een brede groep mensen kunnen bereiken met plaatselijke historische onderwerpen.

De boekpresentatie is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en openbaar toegankelijk. Dus heeft u interesse om deze middag bij te wonen? Dat kan. Stuur een mail met uw naam en het aantal personen waarmee u wilt komen voor 24 oktober naar: info@achterhoekuitgevers.nl

Programma
14.30 uur: Aanvang
15.00 uur: Welkomswoord Frans Miggelbrink (presentator)
15.10 uur: 1e rondetafelgesprek met Davy Kastelein (auteur), Michel Groothedde (gemeentelijk archeoloog) en Sjoerd Wannet (wethouder)
15.30 uur: Muziek van Stef Woestenenk
15.45 uur: Pauze
16.10 uur: 2e rondetafelgesprek met Anita Kuipers (muZIEum), Jonathan van Nieukerken (docent geschiedenis Vrije School) en Hendri Schut (docent geschiedenis Isendoorn College)
16.40 uur Uitreiking 1e exemplaar aan Sjoerd Wannet
17.00 uur: Afsluiting met muziek, een borrel en een signeersessie

Gegevens

Datum:
28/10/2022
Tijd:
14:30 tot 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://achterhoekuitgevers.nl/nieuws/presentatie-canon-2/

Locatie

’tNut
Breegraven 1
Warnsveld, 7231 JA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 529 576
Bekijk de site van Locatie