Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Balfolk en Folkbal in Warnsveld

6 maart - 15:00

Concert door Balfolk-band “BmB-light”, gevolgd door een folk-bal.

Hoe zou het voelen om weer eens te dansen op chique dansmuziek uit de 17e en 18e eeuw, zoals men dat deed in Frankrijk, Oostenrijk, Polen en andere toonaangevende landen en vorstenhoven uit die tijd? Of boerendansen uit Bretagne en de Auvergne? Op zondag 6 maart om 15:00 uur organiseert Het Wereldlokaal een Balfolk-concert door het Trio BmB-Light in het Nutsgebouw aan de Breestraat 1 in Warnsveld. Na het concert is er ruimschoots gelegenheid om te dansen (desgewenst onder deskundige leiding). Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling traditionele West-Europese dansen, zoals Gavotte, Scottish, Wals, Bourrée, Andro, Hanterdro, Gigue, Tovercirkel en nog veel meer. Sommigen dansen gaan in paren, andere dansen in een rij of een cirkel. De dansen zijn niet moeilijk, maar wel heel erg leuk.

Voor beginners en “begonners” is er een korte dansworkshop vanaf 14:00 uur, gegeven door Anke Veens.

De band BmB-Light bestaat uit Wouter Kuyper (doedelzakken, fluiten, chalumeau), Luc Plompen (zang, gitaar) en Niek van Uden-Luteijn (accordeon).  Ruimte voor gezongen balfolk en een krachtig geluid, dat zocht Wouter toen hij BmB startte. Als kind ondergedompeld in folk op festivals in Vlaanderen en Frankrijk, bouwde hij later als muzikant de mogelijkheden van balfolk in Nederland uit. Hij speelde talloze bals in Nederland, België en Frankrijk en begeleidde minstens zoveel workshops en lessen, vooral als trekzakspeler. In BmB mag hij zich uitleven als melodiespeler en experimenteert hij met verschillende doedelzakken. Daarnaast is er ruimte voor gevoelige noten op fluiten en chalumeau.

Balfolkkent niet alleen muziek en dans, maar ookzang.De  verhalende stijlvan zanger Luc Plompenraakt je, of je nu danst, zingt of drinkt. Van drinklied tot gevoelige ballade, Luc voert je vanzelf mee naar treurige geschiedenissen ènoorden van plezier. Als troubadour is hij één van de meest gevraagde entertainers in dit genre.

Programma: 14:00 u: Workshop balfolk voor beginners en begonners o.l.v. Anke Veens. 15:00 u: Concert door BmB-Light. 15:45 u: Folk bal. Je hoeft niet te dansen. Je kunt ook gewoon genieten van de muziek en de zang.

Entree: Concert en bal: Volwassenen: €  15,-. Jongeren, studenten:  € 10,-. Kinderen vanaf 6 jaar, asielzoekers en minima:  € 5,-. Deelname aan de workshop kost € 5,- extra.

Reserveren:  via info@wereldmuziek.nl  en betaal aan: NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton.

Zie ook BmBb speelt

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.speelman.nl/wereldmuziek/

Locatie

’tNut
Breegraven 1
Warnsveld, 7231 JA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 529 576
Bekijk de site van Locatie