Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Uitgesteld
Het concert Alhambra revisited dat op 3 april a.s. stond gepland in de Kapel op 't Rijsselt, moet voor de 3e keer worden geannuleerd, en wordt nu doorgeschoven naar 20 november 2022. Waren het eerder tot twee keer toe de corona-maatregelen die ons dwars zaten, nu is het een rugoperatie van een van de musici die het concert onmogelijk maakt. De eisen die worden gesteld i.v.m. het specifieke repertoire in dit concert maken dat het ensemble er niet in slaagt tijdig vervanging te vinden. Het concert verhuist nu dus noodgedwongen naar het nieuwe seizoen 2022/2023.

Alhambra revisited: conflicten en culturele uitwisseling in het middeleeuwse Spanje

3 april - 11:30 tot 13:30

€22,00

In het middeleeuwse Spanje hebben Christenen, Joden en Moslims eeuwenlang naast elkaar geleefd. Er waren conflicten en veldslagen, maar er was ook een bloeiende culturele uitwisseling met een belangrijke rol voor poëzie, verhalen en muziek.
Een tastbare herinnering aan die tijd is het Alhambra. In dit concert vertellen vertegenwoordigers van de diverse culturen over het hofleven in dit betoverende paleis. Een swingend en soms meditatief muzikaal verhaal over geloof, macht en identiteit door musici van Nederlandse, Joodse een Arabisch-Israëlische afkomst.

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
11:30 tot 13:30
Kosten:
€22,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
https://www.kapeloptrijsselt.nl/concerten/

Locatie

Kapel op ’t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 - 570521
Bekijk de site van Locatie