Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Adventsconcert blokfluitensemble Arabesk

03/12/2022- 15:00 tot 16:30

“Op weg naar nieuw licht”

ADVENTSCONCERT BLOKFLUITENSEMBLE ARABESK Op zaterdag 3 december a.s. presenteert blokfluitensemble Arabesk een Adventsconcert onder de titel “Op weg naar nieuw licht”, in de Sint Willibrorduskerk te Vierakker. De aanvang is 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang van de kerk. U kunt ook reserveren via www.ensemblearabesk.nl Toegang is gratis, en het publiek wordt na afloop om een vrije gift gevraagd.

De Adventstijd is de tijd dat de mensheid wacht op nieuw licht en leven, een gegeven dat in verschillende periodes en culturen eigen interpretaties en verhalen kreeg.

Arabesk koos voor de muziek uit verschillende tijdvakken als Middeleeuwen en Renaissance om dat verlangen naar nieuw licht te vertolken. U hoort werk van componisten als Altenburg, Praetorius, Raselius, Scheidt en De Victoria, alsook moderne componisten als Duruflé en Gjeilo.

Het voornemen is om afwisselend met de muziek een aantal toepasselijke teksten te declameren.
Arabesk bestaat momenteel uit 11 gedreven en ervaren amateurmusici die samen alle blokfluittypes bespelen, van sopranino tot de grote contrabas. Het gezelschap staat onder leiding van Norbert Kunst, bestaat intussen 5 jaar en repeteert wekelijks in Zutphen.

De Sint Willibrorduskerk ligt midden in de prachtige natuur van het landgoed Suideras, en vormt als zodanig al een prachtige concert locatie. Deze kerk wordt ook geroemd om haar kleurrijke interieur. De kerk werd gebouwd in 1870. Op een enkele verfraaiing na is er sindsdien weinig veranderd. Meer informatie vindt u op deze site.

Gegevens

Datum:
03/12/2022
Tijd:
15:00 tot 16:30
Evenement Categorie:
Site:
http://www.ensemblearabesk.nl/

Locatie

Sint Willibrorduskerk
Vierakkersestraatweg 31
Vierakker, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie