Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

35 jaar BRISK: Four in one

23 oktober- 11:30

€22,00

BRISK bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd …

BRISK Recorder Quartet Amsterdam, al decennia lang behorend tot de (inter)nationale top, viert het 35-jarig jubileum in de Kapel in Eefde.
Brisk betekent levendig en wakker. Een recensent beschreef het kwartet ooit als “…de genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”.
In die afgelopen 35 jaar heeft het ensemble zich steeds weer opnieuw bewezen door vernieuwing en het aangaan van uitdagingen.
Dat wordt in dit jubileumconcert onderstreept met het bieden van een bijzonder gevarieerd programma en de samenwerking met organist Laurens de Man.
Laurens is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij mag zich Young ECHO-Organist of the Year 2020 noemen en is  sinds 2012 hoofdorganist van de St. Janskerk in Utrecht.

In dit concert klinkt muziek uit de 15e eeuw van o.a. Guillaume Dufay en twee zg. canzona’s van Giovanni Gabrieli. Zoals zo vaak bij muziek uit de late middeleeuwen en de renaissance ziijn er aan deze stukken mooie (volks)verhalen en legendes verbonden.
Canons en fuga’s vormen een belangrijk onderdeel van het concert, dus Bach zal zeker niet ontbreken. Die Kunst der Fuge komt voorbij, evenals vele andere bekende melodieën uit zijn omvangrijke werk. Daarnaast hebben ook moderne componisten verrassend werk geschreven voor het kwartet.
Met de samenklank van orgel en fluit wordt het bijzondere karakter van beide instrumenten versterkt. De mooie akoestiek in de Kapel doet de rest..

Kortom: een concert dat u niet mag missen, en niet alleen omdat het maar eens in de 35 jaar voorkomt.

Gegevens

Datum:
23 oktober
Tijd:
11:30
Kosten:
€22,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.kapeloptrijsselt.nl/concert/fluitensemble-brisk-en-organist-lourens-de-man/

Locatie

Kapel op ’t Rijsselt
Mettrayweg 25
Eefde, 7211 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 - 570521
Bekijk de site van Locatie