Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schitteren door afwezigheid

28 mei | 11:00 - 14 augustus | 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 11:00, repeating indefinitely

€7,75

Vanaf 6 april tot en met 23 juni te zien in Museum Henriette Polak: Schitteren door afwezigheid.

Kunstenaars kunnen een andere wereld oproepen. De kijker ervaart deze bestaande of imaginaire wereld door hun ogen. Die specifieke blik zorgt ervoor dat er een ‘laag’ wordt toegevoegd aan dat wat je ziet, waardoor een vergroot bewustzijn van de werkelijkheid ontstaat.

Paradoxaal genoeg is deze toevoeging in het werk van Nathalie Duivenvoorden, Margot de Jager, Bas Ketelaars, Sandra Kruisbrink, Jaring Lokhorst, Margriet Luyten en Lara de Moor hun vermogen om iets te laten Schitteren door afwezigheid. Hun werk suggereert menselijke aanwezigheid en het verstrijken van de tijd, maar toont die niet.

Interieurs en landschappen zijn verlaten. Bandensporen vormen het bewijs van beweging. Kale bomenkruinen laten hun delicate schoonheid zien. De afwezigheid van het bladerdek markeert een moment binnen een onstuitbare cyclus, net zoals op een later moment het groen de onderliggende takkenstructuur weer zal verhullen. In wat afwezig is, ligt belofte, dreiging, melancholie of verwondering besloten.

De schilderijen, tekeningen en wandtapijten hebben met poëzie gemeen dat zij verduidelijken door te verdichten, door in te zoomen of te kaderen. In de tentoonstelling zijn gedichten en dichtregels opgenomen die aansluiten bij het werk.

Kijk & verwonder rondleidingen en workshops
In het kader van de tentoonstelling worden speciale Kijk & verwonder rondleidingen georganiseerd. In deze interactieve rondleidingen gaan de deelnemers onder deskundige begeleiding samen aandachtig en ontdekkend kijken. De kunst zet aan tot denken en tot het uitwisselen van wat je ziet en ervaart. Hiernaast worden workshops gegeven ‘In de stijl van’. Voor details check de website: www.museazutphen.nl.

To see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower’ – William Blake

Gegevens

Begin:
28 mei | 11:00
Einde:
14 augustus | 17:00
Kosten:
€7,75
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://www.museazutphen.nl/

Locatie

Museum Henriette Polak
's Gravenhof 4,
Zutphen, 7201 DN
+ Google Maps
Telefoon:
0575 516 878
Website:
www.museazutphen.nl
%d bloggers liken dit: